ай стига бе !!!
пусни малко снимки да видим. къде в кой град ? при какво време ? поливал ли си го? текло ли е нещо отгоре му?
ай стига бе !!!
пусни малко снимки да видим. къде в кой град ? при какво време ? поливал ли си го? текло ли е нещо отгоре му?
Имам 3 такива случая с FTX50 в София. Случаят се решава със слагане на допълнителен нагревател във ваната
Снимки имам на телефона,но си изтрих програмата за нокиа от компа(пак ще трябва да я кача).Нищо не е текло отгоре, просто е задържал вода и беше станал на буца, особенно в долната част. За Варна става въпрос.Първоначално публикувано от estqwerty
Точно за това външните тела трябва да се нивелират , за да е задържат вода....
Абсолютно вярно е, само дето това не те спасява от замръзване ако има условия.Първоначално публикувано от vRsJdEbEn
Подкрепям Мега
Проблем с FTX50 има и той е в конструкцията на самата тава - мои наблюдения! В края на питата ,при колената тавата е изпъкнала навътре и питата е долепена до дъното - особено външния топлообменник и при замръзване тръбата става на макарон.... Три броя и при мен със спукан топлообменник на едно и също място - в самото начало след колената! Просто факти!
Разбира се ,спор за това няма, но оказва голямо влияние , особено ако му е сложен мущука ....
Точно там, на завоя на питата, долната тръба на вътрешната пита, като спуканото е към външната(м/у двете)... дано с нагревател да стане.
Говорим за едно и също място, но след ремонта вече няма да имат възможност да се дънят там - просто тази тръба вече я няма.... Да, тръбите са доста тънки, но и леда тази зима се позадържа доста дълго време.... при мен и трите клими са на места, където условията за замръзване са доста благоприятни - вятър, влага и доста студ!
Ние имаме една 60ка при която пропуска е при точка 3.
На номер 2! На вътрешната пита, м/у двете(от страната към външната)
мдам наистина много лед трупа там и не се и чисти и моя сгъвката на питата - значи е проблем и сгъвката и края , позиции 2 и 3.
там си мисля че опира директно тавата - иначе около дренажният отвор има разстояние до то. евентуално да се повдигне с нагревателя
точно м/у 2 и 3 дори малко се огъна тавата леко. не като на мицубишитата и това само за ден и половина зимата го изтървах. ще пусна снимка като си намеря кабела за фотото.
те станаха много пукнатите машини станаха 7 вече ... за колко ли не се знае.