DAIKIN - FVXS35FV1B/RXS35K2V1B изключва сам
Здравейте преди 2 дена ми монтираха нов климатик DAIKIN - FVXS35FV1B/RXS35K2V1B още няколко часа след монтажа започна да изключва сам след примерно 3-4 часа работа.Климатика спира затварят се клапите диода за индикация включено започва да мига и нищо повече не може да се направи климатика не рeагира на никакви команди докато не го рестартирам с изключване от мрежата,после тръгва и всичко се повтаря наново.Дава грешка Е7 - проблем с правотоков вентилатор.Климатика е гаранционен но фирмата която го монтира е меко казано мудна ще мине месец докато дойде някой а съвсем друг е въпроса какво ще направи,та затова питам тук някой имал ли е подобен проблем?
Отговор: DAIKIN - FVHS35FV1B/RXS35K2V1B изключва сам
мини през офиса им с фактурата, и гаранцията и просто им сподели че отиваш към защита на потребителя.
или да го завеждат за сервиз с подпис и печат и ще имат 30 дни да го оправят. ако не се размърдат, после да си го правят каквото искат, ти ще си си взел парите обратно.
Отговор: DAIKIN - FVXS35FV1B/RXS35K2V1B изключва сам
Може да не са "вързали както трябва" захранването ...
или са
пукнали кран на климатика в който влизат тръбите на фреона или не са направили както трябва конусите и фреона "се е запознал" с атмосферата...
Не го включвайте повече, защото работата без фреон на компресора може да доведе до механичната му повреда и тогава :mad: и :095:
Отговор: DAIKIN - FVHS35FV1B/RXS35K2V1B изключва сам
Цитат:
Първоначално публикувано от
estqwerty
мини през офиса им с фактурата, и гаранцията и просто им сподели че отиваш към защита на потребителя.
или да го завеждат за сервиз с подпис и печат и ще имат 30 дни да го оправят. ако не се размърдат, после да си го правят каквото искат, ти ще си си взел парите обратно.
Да де този вариант е ясен но е краен аз питах за някой който е имал такъв или подобен проблем.
- - - - - - - - - -
Цитат:
justify
Може да не са "вързали както трябва" захранването ...
или са
пукнали кран на климатика в който влизат тръбите на фреона или не са направили както трябва конусите и фреона "се е запознал" с атмосферата...
Не го включвайте повече, защото работата без фреон на компресора може да доведе до механичната му повреда и тогава :mad: и :095:
Не ми дава грешка липса на фреон и затова някак си мисля че не е това проблема но какъв е засега никой не знае
1 Прикачен файл(ове)
може само да видиш дали не е заседнало нещо и пречи на перката да се върти. друго няма какво да пипаш.
картинката може да я принтнеш и или да им я занесеш или да им я покажеш когато дойдат.
имаше още един случай във форума - човека се оплакваше че вентилатора не си мени оборотите... но грешки не бяха избивали.
Прикачен файл 11171
Въртят се и двата вентилатора вътрешен и външен и скоростта си менят,климатика топли при входна t 22 градуса на МАХ на изхода е 55-56 градуса
да идват веднага и да си го взимат за Чехия
1 Прикачен файл(ове)
Проблема не е бил в климатика а в този уред за измерване на консумираната ел. енергия.Прикачен файл 11181
странно, но така като се замисля бая от тези машинки се ошашкват и не се понасят с дайкините :) моя дайкин стопи първата такава джаджа. мерси че сподели, аз ще имам едно на ум.
Такива точно от DX имам в офиса 3-4 -ри работят от поне година
да ти кажа от сега че не е от това уредче проблема ...
Цитат:
Alexi
да ти кажа от сега че не е от това уредче проблема ...
Възможно е но след като го махнах проблема за който писах по-рано изчезна напълно,аз стигам до заключението че този уред го е предизвикал.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Madj0
Такива точно от DX имам в офиса 3-4 -ри работят от поне година
съгласен съм и аз четох че много хора ги ползват но при мен се получи проблем,а ти с какви климатици ги ползваш и кой модел точно уред ползваш
Виж пост #11, не се занимавай с глупости.
Сложи го пак тоя уред да потвърдиш.
Може да не е от самия уред, а от връзките между уреда и контакта (леко хлабав контакт, по тънки изводи на уреда) или връзките между уреда и климатика.
Цитат:
dzaro
Възможно е но след като го махнах проблема за който писах по-рано изчезна напълно,аз стигам до заключението че този уред го е предизвикал.
Нищо не разбираш.
В този форум Дайкинът винаги е виновен. И за въртенето на Земята, и за загубата от Армения, и за цената на петрола все Дайкинът е виновен.
Ползвай си климатиците и не се занимавай с форумните хейтъри. Те нямат Дайкини, ама за сметка на това са много компетентни за тях.
- - - - - - - - - -
Цитат:
zxc0
Сложи го пак тоя уред да потвърдиш.
Сложи го, сложи го. Ако уреда е дефектен да може "качествено" да гръмне климатика.
За чий изобщо си играете с тези уредчета за мерене на "пишки"?
Няма как да сравните консумация на два климатика, просто защото не можете да докарате еднакви условия на две различни места.
П.С. Да ви питам. Вие ползвате ли презервативи, произведени в някой напълно неизвестен китайски гараж и продаващи се в Продавалник?