Проблем с чисто нов Дайкин Сиеста 12
Поръчахме си преди една седмица климатик дайкин сиеста 12
външно тяло модел: ARX35J3V1B
SNC00695.jpg - Prikachi.com споделяне на снимки в Интернет
Вътрешно тяло: ATX35J2V1B / J016544
SNC00694.jpg - Prikachi.com споделяне на снимки в Интернет
Климатика работи, обаче не духа топло особено когато увеличиш обдухването на вътрешното тяло, направо почва да си духа студено, при леко обдухване е добре, но няма сила нещо мъчи се.
ЕДИТ: няма грешки...
Видео споделяне / VBOX7
Обясниха ми че климатика всъщност си работи нормално.
много съм го обдухвал, може и така да е, не споря. ама за 1300 лева очаквах да прави някаква температура все пак, а вътре си е студ общо взето.....
Отговор: Проблем с чисто нов Дайкин Сиеста 12
Колега каде ги видя тия грешки, аз на видеото видях, че няма нито една грешка.
За едно си прав - тези климатици са си боклуци.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Trayan Savov
Няма да се обаждам на фирмата, не ми дадоха нито фактура за покупката нито протокол за монтажа, демек пълна Индия са , няма смисъл да ги търся.....
не си прав точно това е твоят коз ако си изиграеш картите правилно може да ти сменят климатика с нов друга марка
Направо си търси монтажниците, това е решението.И фреона да ти проверят, може и да няма.
Този модел така си работи.Има познат който си закупи преди 2 години и досега проклина марката и модела.Преди това беше с един панасоник 9-ка в спалня 13 квадрата и от панасоника беше доволен 7 години докато...компресора му се счупи...
Та такава е историята с този модел на дайкин ...
Да грешки няма, вината е моя...
Аз се обадих на фирмата по погрешка прибрали документацията при тях, ще отида да я взема..
До тук добре...
Проблема е че ми казаха че много силно обдухвам тялото и климатика не можел толкова топло да произвежда.
за какво са 5 степени на перката тогава, пуснах най бавна на нея топли. и си го джугам така..
Явно са такива тези климатици, 26 градуса не може да достигне.
Може и да им са слабички компресорите.
За сега решението е да го карам на ниски, иначе правя течение хаха в стаята...
Е, 26 градуса са му пряко сили на модела.Той си е за охлаждане само в общи линии.
Цитат:
Trayan Savov
Проблема е че ми казаха че много силно обдухвам тялото и климатика не можел толкова топло да произвежда.
за какво са 5 степени на перката тогава, пуснах най бавна на нея топли. и си го джугам така..
Е то сега при тези температури ако не може да прави топло, януари-февруари съвсем ще я закъса.
Колко е голямо помещението, колко градуса е в него, ти колко искаш да направиш?
20 квадрата тухла 4-рка пвц двоен стъклопакет от вън има изолация фибран..
Искам 25-26 градуса да направи в помещението, може би очаквам много но навън е едва 2 градуса, климатика го дават до - 12 по техническа спецификация....
Имам същия, само че 25 - ца. По шумно е външното тяло но с отоплението не съм имал проблем никога, включително и при -22 градуса! Все пак тази 35 - ца е 4,0 киловата номинал, би трябвало да може да стопли горепосоченото помещение. Колкото и да е скапан, номинала си е номинал.
слабичка машинка е ,максимално топлоотдаване 4.8кВ при +7 имаш .. при 2° вече ще са около 3 щото е доста олекотен модел
сега вече си духа направо студено и на ниска степен....
Е не ми се занимава с глупавият климатик вече
Да не му е много дебела капилярката? :029:
Цитат:
dodo_pv
Да не му е много дебела капилярката? :029:
Не. Тънък му е топлообменника.
Не просто -4 градуса е и вече издиша духа си направо хладно.....
или е заскрежил, ебеш ли го в мамата