Здравейте,нов съм във форума и ми трябва съвет относно покупката на климатик.Трябва ми климатик, който ще се използва основно и само за отопление на хол с кухненски бокс,ново строителство с пвц дограма и външна изолация в София.Холът е 24кв.м и кух.бокс 5кв.м,да го сложим общо 30кв.м и стандартна височина от 2.50м.Това помещение е на първи етаж с една външна стена със северозападно изложение,под нас има търговски помещения,които още не функционират и естествено не се отопляват.Апартаментът има централно парно, но нещо не сме доволни от него и във хола не го пускаме и искаме да си сложим климатик, който ще топли само това помещение,в другите стаи, които са по-малки като квадратура си ползваме централното парно.В момента това помещение се топли с духалка, която след 2-3 часа работа вдига градусите в стаята до 21-22г.Забелязъл съм тези дни, че когато се върна от работа към 19-20ч вечерта и навън е -3-4г в стаята е 16г предполагам, че изолацията е добра,външната стена е облепена с клинкерна керемида/мисля, че така се казваше/.Спрял съм се на два модела климатици Daikin FTXS35K/RXS35K и Fujitsu ASYG12LTCA/AOYG12LTC желая да поддържам между 22-24 градуса в стаята.В този сайт Вимакс Клима ООД - Климатици с безплатен монтаж. fujitsu го дават хиперинверторен със cop 4.40, а дайкина е със cop 4.76 според вас кой от двата климатика ще е по-добър и по-икономичен за това помещение?На съседния блок, който също е ново стройтелство гледам 90% от сложените климатици са само дайкин и тук таме някое фуджицу:rolleyes:.Чел съм в този форум повече положителни отзиви за фуджицуто от колкото за дайкина,имам в предвид за точно тези два модела.Благодаря предварително!![]()