Отговор: Daikin ururu sarara FTXZ50N/RXZ50N
Аз никога не бих си монтирал японски климатик с маймуница дистанционно. За мен най голямо значение има комфорта, който създава и дизайна. От 5 години отоплявам/охлаждам апартамента със 6 машинки от FTXS-G серията и FVXS подови за спалните и от скоро с 1 FTXS-K серията. Сложих и едно Фуджитсу 24-ка в една от стаите - отвратителен климатик. Независимо че с отоплението и охлажденото се справя идеално, той има едно непрекъснато натрапчиво духане, което ме кара в скоро време да го сменя и него. Дайкините си работят незабележимо и комфорта от топлината при тях е несравнима. За нищо не света не бих си взел друг климатик освен Дайкин. Не знам какво ми ги хвалите тези Нокрий и Мицубишита? Климатиците си ги ползвам на ON/OFF и в най големите студове през нощта се спират и сутринта се пускат. Никога не са отказвали.
Да сравняваш тези дайкини с нокрията..............а за самураите да не говорим.
stanislav24 струвате ми се малко напрегнат.Дайкин имат много хубави модели ,но с тези крайни заключения се подвеждат някой потребители.Може би не сте разбрал че има хубави модели,а не марки.Бъди жив и здрав :thumbup
Айде само без обиди Станиславчо, колегите искат да ти помогнат в избора...никой не ти налага нищо. Като боготвориш тоз Дайкинт(най-класният климатик) ...купуваш Дайкинт. И недей подценявай тез рециклирани японски клошарчета по 45-70 долара,да не засрамят някои това овлажняващо-изсушаващо Дайкинтче. Лека вечер и без нерви :)
Те японските климатици са много страшни. Трябва да се научиш да пишеш на български, а после и да четеш пиктограми. Това не е лесно и не е за всеки, изисква се няколко дена да да се "мъчиш" и да запомниш 5-6 бутона.
Всяка техника има определен ресурс.
И той е различен, доколкото от техника до техника има разлика от небето до земята.
Стига сте спамили. Тема за клими втора употреба си има. Там може да си ги хвалите до небето.
Аз,също съм любител и уважавам германската и японската техника.
Но всяко нещо има начало и край.
За съжаление това важи за техниката.
Амортизацията си казва думата дали е за климатик или за друго ?
Здравейте. Вече 7-ми ден съм с новата машинка. Засега се справя чудесно и бута хол 60м2 на 25гр. Много съм доволен от екстрите изсушаване на въздуха и пречистване с вкарване на свеж въздух. През нощта го пускам на нощен режим и е почти безшумен, така че спокойно може да се спи. Вградения електромер показва, че за 7дни е изразходвал 28KW електроенергия.
При монтажа се опитаха да ме прекарат, че машините с новия фреон R32 не е необходимо да се вакуумират, но аз настоявах и пуснаха вакуума за 20м.
Re: Daikin ururu sarara FTXZ50N/RXZ50N
Това на нищо не прилича ! много ме дразнят тия монтажници хванати от гората да слагат климатици. всеки климатик има нужда от вакуумиране ! а машина за толкова пари си е направо подигравка. Коя е фирмата и града
Цитат:
Първоначално публикувано от
stanislav24
При монтажа се опитаха да ме прекарат, че машините с новия фреон R32 не е необходимо да се вакуумират, но аз настоявах и пуснаха вакуума за 20м.
Добре, че си настоял.
Цитат:
stanislav24
Благодаря за отговорите. Помещението е 45м2 южно изложениe.
Цитат:
stanislav24
Здравейте. Вече 7-ми ден съм с новата машинка. Засега се справя чудесно и бута хол 60м2 на 25гр.
Последно 60 или 45?
Я пусни една снимка да ти видим монтажа.
60 квадрата си е сериозна площ и щом машината се справя е добре. Но на какъв режим работи климатика? На охлаждане?