Резултати от 1 до 2 от общо 2

Проблем с Daikin F25DTHDS

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    4
    #1

    Проблем с Daikin F25DTHDS

    Здравейте, моля за съдействие някой от компетентните във форума.
    Климатика е К2У закупен от софийска фирма м.май 2014 г. и се използваше за отопление от средата на октомври до към средата на декември 2014, от когато престана да работи като хората.
    Няма да влизам в подробности, но от момента, от както не работи, очаквам да дойдат от фирмата да отстранят проблема /води се гаранционен/ и като предполагам - това няма да се случи.
    До седмица - ще дам подробности за фирмата, отношението и т.н. в отделна тема за преебаното камилче
    Проблема е следния, от момента на мъглите около 10-12 декември, външното взе да заскрежава , а в последствие и обледенява изцяло питата - около 1 см лед по цялата видима част . Дефрост на климатика - така и не чух/видях. Съответно климатика си харчи доволно около 900 вт/ч, но изходящата температура е около 28 градуса при 20 градуса в помещението. Циркулацията на потока въздух също намаля значително в режим отопление и автоматичен, почти няма значение дали ще е на автоматичен режим на издухване или на максимален - духа си доста слабо в сравнение с преди това, струята се усеща на около макс. 2 м от климатика.
    Пробвах тогава да го сложа в режим охлаждане в опит да размразя външното тяло - температурата на издухвания въздух достигна 6 градуса, и потока на издухване е нормален, както и този на вентилация само. Външното тяло така и не се размрази за около 1 час работа.
    Спрях климатика - топла вода и т.н. и изчистих леда. За съжаление въпреки всички усилия - положението е същото. Поставен на 30 градуса от дистанционното и максимална струя - температурата на издухвания въздух е 30-31 градуса и силата на струята е слаба при 20 градуса в помещението. Консумацията на климатика достига до 1250 Вт/ч - поставил съм ватметър.
    За сравнение, когато работеше нормално по моя преценка при зададени 30 градуса и максимална струя на вентилация , достигаше на изхода 55 градуса при 20 в помещението, като изходящата струя се усещаше доволно на около 4 м-5 м . от климатика и потребяваната мощност достигаше 1300 Вт.

    Та питанката е къде според Вас би могъл да бъде проблема?
    Евентуално какви пари би могла да струва поправката /знам, че трудно би могло да се отговори на този въпрос/?
    Някой да драсне на ЛС, ако би се наел да се заеме с климатика след 1-2 седмици. /от София съм, кв. Люлин/

    РS. Климатика е поставен в кухня, без врати към коридорите т.е. около 45 м3 за кухнята с усвоения балкон + още 22 м3 за коридорите, за които помагат още 2 климатика. Панелка, север , последен етаж, двоен ПВЦ стъклопакет с една външна стена с външна изолация 5 см фибран и подпокривна изолация на тавана 3 см. фибран.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,749
    #2

    Отговор: Проблем с Daikin F25DTHDS

    За да се направи правилна диагностика е необходимо да се закачат манометри, ампер клещи и да се наблюдава как работи машината и при какви параметри. На първо четене, това са признаци за липса на хладилен агент.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Daikin FTX50GV-проблем
    От БИГкоко във форум Климатици Daikin
    Отговори: 32
    Последно: 07-02-23, 11:58
  2. Проблем с Daikin FVXS35F
    От fbi_1 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-02-13, 00:45
  3. Проблем с Daikin F2 BTES-W7
    От celicata във форум Климатици Daikin
    Отговори: 8
    Последно: 07-02-12, 11:51
  4. Daikin FTXG25 проблем?
    От Elesar във форум Климатици Daikin
    Отговори: 5
    Последно: 18-01-12, 16:14
  5. Проблем с Daikin RYN60
    От dimakcho във форум Климатици Daikin
    Отговори: 17
    Последно: 19-11-11, 01:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе