Кога ги гледа? Да ида утре да си купя 2 Дайкина за 700 лв.
Преглед за печат
Кога ги гледа? Да ида утре да си купя 2 Дайкина за 700 лв.
Във Баумакс продават само Osaka и Midea.
Не бяха мидеи, а някакви коледни инвертори, със същото качество. Мидеите не са ли по-скъпи и по-хубави? Една подобна Мидея 12-ка в Севлиево често ме топли зимъска, в 18 квадрата... Само високите класове на Дайкин се котират при отопление.
Благодаря много за съветите и мнението. Досега не съм се отоплявал с климатик. Решението да е Дайкин е в следствие на намалените цени на моделите от 2015г. Не бях общувал с ползващи този модел и за това търсих конкретни отговори и информация как се държи климатика и как е редно да се ползва.
- - - - - - - - - -
Добре, ще се коригирам в начина на експлоатиране. Стана ми ясно че го ползвам нерентабилно. Не разбирам обаче защо всички говорят за по-мощният модел FTXB35C при положение че стаята е 15кв.м. Т.е. ако спазваме препоръките от табличката на производителя би следвало да си взема дори FTXB20C, който е 7-ца, за 17кв.м или 45куб.м.. Аз разсъждавах че е добре да има запас и взех следващият по-мощен модел FTXB25C, който е 9-ка, за 20кв.м. или 55куб.м.. Защо е необходимо да се презапасявам и да взема чак третият модел в табличката, който е 12-ка, за 30кв.м. или 80куб.м.
Правите ли разлика между производител и търговец на дребно?
По описанието къде е закупен, май става въпрос за търговеца на едро. В сайта си наистина дава такива препоръки. Просто нямам думи.
Тези препоръки са максумума за охлаждане а не за отопление.
Точно това не го уточняват никъде и потребители като kurti се подвеждат.
Та да си дойдем на думата, 35цата е подходяща за макс. 20 кв и то изолирани помещения.
Според мен 35цата e подходяща за за макс. 15 кв и то що годе изолирани помещения за нашия край. А пък тези са написали това.
Човекът написал... южен апартамент, ...вътрешен, ...Варна(не Дунава, не Софето), ...денем 20* без отопление, няма оплаквания, че не му топли машината в студа и въпреки това хората търсят под вола теле и го убеждават колко е сгрешил с 25-ца. :thumbup За оставянето включен в това мекото време също ме съмнява да има някаква полза, ако, отново, клиентът няма оплаквания откъм комфорт, даже тогава ще си вее хлад постоянно.
Бил съм в такъв южен вътрешен апартамент, комшии от всякъде, без изо, със стари соц прозорци. Зимата, вечер с маслен радиатор вади смешни сметки за ток, денем не е нужно отопление - слънцето не спира. Лятото вътре не се живее.
П.П. Около НГ трябваше да ми се монтира една машина- от изхвърлените както винаги, обаче климаджиите една седмица не могат да дойдат. Казват - "Аварии, брат"... ?..."Мани, тез новите Дайкин-и, ... имат едно бирено шише вместо компресор". А който и търговец да попитам за препоръка за машина и се напуква да ги утиква.
Биреното шише е голямо...по скоро мяса на кофичка от кисело мляко. Жив т...к!
[QUOTE=kalcheff1;756303]Човекът написал... южен апартамент, ...вътрешен, ...Варна(не Дунава, не Софето), ...денем 20* без отопление, няма оплаквания, че не му топли машината в студа и въпреки това хората търсят под вола теле и го убеждават колко е сгрешил с 25-ца. :thumbup За оставянето включен в това мекото време също ме съмнява да има някаква полза, ако, отново, клиентът няма оплаквания откъм комфорт, даже тогава ще си вее хлад постоянно.
:033: Благодаря, все пак има някои да чете и разбира написаното. Като цяло съветите за оставянето включен през топлата част на деня се оказаха полезни. Намалих градусите с дистанционното до 17С през деня, а след това вечер ги увеличавам до 19С, 20С или 21С. Нощем ги връщам до 19С. Термометъра в стаята се движи в порядъка 19-21С, което значително подобри комфорта. Климатика през топлата част на деня(когато слънцето огрява цялата стая) почти не се чува или пък усеща да работи. Консумацията ориентировъчно намаля до 200-400VV/ч. като тук са включени и всички постоянни уреди(хладилник, ТВ, WI-FI и т.н.). Т.е. това са данните от електромера. Още веднъж благодаря за компетентните отговори, останалите ги пропускам.