Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
От 2009 година е, но там пише за какво се създава компанията.
Точно това пише, че даже и за компресорите пише (ония на които пише Daikin NV Europe, и на които тактично са пропуснали да напишат made in China :) ):
Areas of business : Activities related to the development, production, sales, after-sales service and export of compressors, accessories, and PCBs
Areas of business : Development, production, sales, after-sales service, and export of molds and molded products
Завода във Бърно за къде прави компресори? За Daikin China сигурно. Това ,че някое китайско компресорче се е промъкнало в някое американско моделче не променя общата картина. Сериозните работи се правят на сериозни места.
То ако коментирания модел е "сериозен", аз съм космонавт...
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
На снимките се вижда кой спестява материали и качество.Или продължаваме в същия дух да "Държите магарето за Ку_а и да викате,че е женско".
Цитат:
necata2
На снимките се вижда кой спестява материали и качество.Или продължаваме в същия дух да "Държите магарето за Ку_а и да викате,че е женско".
Чакай, че не те разбрах, какво точно видя от снимките. Дали видя, че Дайкина с цена от 996, няма йонизатор и работи до -15С, докато Gree-то с цена от 840 има йонизатор и работи до -20С. Вярно някой пести материал, ма май са тия със синята лепенка :) То няма как да не е така, при положение, че 20% от цената отива за синята лепенка, а не за технология.
И още нещо, познай кои данни са за дайкина и кои за пестеливите китайци:
Капацитет на отопление: 1,3 - 3,5 - 4,8kW
Капацитет на отопление: 0.6 - 3.8 - 5.13kW
Жокер "по-скапаните са на мъжкото магаре със сини уши ;) "
Цитат:
Alexi
Като гледам монтажа май Варна Клима са го монтирали?! :)
Не е от тях ,към монтажа имаше изисквания - да се сложи на мястото на стара Осака ,с което мисля, че се справиха добре-изобщо не си личи.
Колегата визираше грозно провисналият ,по диагонал кабел и липсата на PVC канал
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Не, само Варна Клима слагаха такъв преходник в дупката, явно са им откраднали ноу-хауто. :))
http://store.picbg.net/thumb/8C/64/15e7820bf72b8c64.JPG
Цитат:
P.Hristov
20% от цената отива за синята лепенка, а не за технология.
Все едно да кажеш че SEAT е по-здравата и хубава кола от VW,защото 20% по-високата цена на VW е заради емблемата.
Моторизациите им са еднакви, не знам как успя да пресметнеш че VW е по здрава. :offtopic:
Цитат:
penev
Все едно да кажеш че SEAT е по-здравата и хубава кола от VW,защото 20% по-високата цена на VW е заради емблемата.
Ами баш така е. Колега има сеат Altea точно копие на Ауди (даже се прави на същата поточна линия). Цената на Сеата е с около 15% по-добра ( за тези 15% получи повече екстри отколкото щеше да получи в Аудито)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Здрава и хубава кола и VW в едно изречение нещо не ми се връзват. VAG ми навяват други асоциации.:p
Аз съм фен на японските автомобили, но само 1 въпрос: Последен модел Сеат и последен модел Ауди, Аудито е с 15% по-скъпо, коя кола ще си купиш от двете?
Цитат:
penev
Аз съм фен на японските автомобили, но само 1 въпрос: Последен модел Сеат и последен модел Ауди, Аудито е с 15% по-скъпо, коя кола ще си купиш от двете?
В случая В то определено не е последният модел.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk