Викни някой професионалист да му провери профилактично количеството на фреона.
Преглед за печат
Викни някой професионалист да му провери профилактично количеството на фреона.
Нямам проблем с климатика, работи перфектно и на отопление и на охлаждане, просто казвам, че стойност от 3 градуса в режим на охлаждане не е повод за притеснение. Изходящата температура в режим отопление е 60 градуса при пълна мощност при външна минус 4 и при минус 6 градуса. Между другото, в топлите дни поддържа приятна температура на целият етаж в режим изсушаване.
Това при каква настройка на турбината ти вади 3 градуса? Нали си даваш сметка, че топлообменника ти е на границата на замръзване.
Можеш да го ползваш да ти изстудява бирата/шампанското.:BigGrin
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31429&stc=1
Нямам намерение да го ползвам на охлаждане, поне за сега. В момента е на турбина да върти въздуха и в режим изсушаване, в този режим също може да се променят градусите.
При измерване с инфрачервен термометьр срещу струята на климатика измерването е не вярно.
Велев, както и да мериш с такова недоразумение, винаги е грешно! Компенсацията им не работи и в момента китайските търговци ги подаряват.
Имам известен проблем с FTXB35C .В стаята не може да стане повече от 21 градуса Замерих изходящата температура на жалузите.Вентилатор и градуси на макс,след 15 мин показа 40 градуса.Навън е 0 градуса.Струва ми се че това е малко .Климатикът е на 1 година.Серпентините са почистинени основно.Та от какво може да е този проблем?
Стаята е 11 квадрата.
на 40 градуса, ще е по скоро като вентилатор, отколкото като отоплител...:god
Преди беше ли така, когато е монтиран, да не е прекалено сух въздуха, ако въздуха е много сух, разваля топло обмена..
Другото нещо е ниска хладилна мощност, пробвал го на по ниски скорости, аз съм забелязвал че рахитичните дайкинчета, преобдухват на високи скорости..
Сега пробвах и този начин.При настройка 28 градуса,изходящата температура бе 31 градуса.Гаранционен е,извикал съм майсторите за утре.
Питам ,за да си напиша домашното за пред тях,че днес тръгнаха да се убеждават по телефона,че няма проблем.Според мен е за фреон.
На една година ако е за зареждане, предполагам е с 410 значи някой калъф-монтажник не си е свършил работата..
Когато дойдат майсторите, виж дали ще го проверят за пропуск, защото днес е в гаранция, ама утре няма да е,
а едно зареждане, по мое време беше 100 лева!!!! сега ще е 100*2
Другото! виж дали го точат и зареждат от нова бутилка, 410 е смес от два хладилни агента, като изтича изтича по летливия,
и се губи процента вътре на смесените газове..
Ако само ти го допълнят, значи са пълни калъфи-пълначи, само и само да се отърват от теб!!!! :mad:
Има си процедура!! Източване, надуване проверка на плътност, зареждане по везна с нов хладилен агент...
Ако не я спазят тази процедура, не ги викай повече тези майстори.... :thumbdn:
Закупих го Техника.бгЩе ги наблюдавам.Дано и пълненето влиза в гаранцията,че да не стигам до защита на потребителя.Благодаря за съвета.