Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C
Цитат:
Вземете си 25-ца,гарантирано няма да има on-off
И аз така бях решил първоначално, но видях, че 35-ицата е с двоен топлообменник(и се препоръчва вместо 25), всичко друго сходно с 25-ицата. Иначе, 25-ца наистина ще ми е напълно достатъчна като мощност. При малката разлика в цената, не би ли било по-добре FTXB35 ? Очаква да се да е по-ефективен при натоварвания под номинала, където се очаква да работи при мен. Стига, разбира се, да слиза като минимум подобно на 25-ицата. Благодаря!
Дефростите на 25 поне при мен са си доста , не че не топли стаята но тя е доста малка около 10 м2.
При климатиците с ниска цена винаги има какво да се желае , при този дайкин дефростите са най големия и единствен проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dragomir7708
Дефростите на 25 поне при мен са си доста , не че не топли стаята но тя е доста малка около 10 м2.
При климатиците с ниска цена винаги има какво да се желае , при този дайкин дефростите са най големия и единствен проблем.
А шумни ли са дефростите , дълго ли бълбукат или почти не се чуват, колко е тръбния път ?
Климатика е тих във всяко едно отношение , дефростите са незабележими и кратки , но доста чести , ако бяха поне на 1- 1.5 часа би било добре но 30 минути си е вече прекалено.
Турска или чешка сглобка е ?
...на етикета пише ...
при турската дефростите са много рядко...не знам на какво се дължи, дали на софтуер или на хардуер...
аз имах 3 фтхб35ц произведени в турция и правеха дефрости на 28 мин ,ако това е рядко не знам на колко мин ще е честото размразяване хах
В характеристиказа на модела пище
Работен диапазон отопление(°С): -15~18
Някой пробвал ли е да се топли с него при над 18 външна?
Отскоро имам FTXB35C. Въпреки че е доволно критикуван реших да го взема, защото ще го ползвам за охлаждане, а не за отопление. Последните дни бяха топли и реших да охладя стаята, но нещо ефекта не ми хареса. Някак си не усещам въздушния поток достатъчно студен. Сравнявам го със стария ми Панасоник (който замених) и с Мидеа-та в другата стая. С един IR термометър мерих през жалузите на вътрешното тяло в посока към вентилатора и по-ниска температура от 6-7 градуса не можах да докарам, при минимална зададена температура. (За сравнение при Мидеа-та пада до 2 градуса). Знам, че не е най-точния метод за измерване, но е достатъчен за да покаже разлика между климатиците.
Някой има ли наблюдения при режим охлаждане? Дали това е нормално или трява да викам техници да проверят нещата докато е в гаранция?
Мидеята е била конвенционален модел, нали? И подобна работа на дайкинчето е съвсем нормална. Не си вменявайте, че му има нещо.
ALF, Два градуса на изход изобщо не е нормална температура за климатизатор. По-скоро старата машина е имала проблем.
Да, Мидеа-та е конвенционална.
Благодаря за съветите! Поуспокоих се засега.:)
Цитат:
ALF
Отскоро имам FTXB35C. Въпреки че е доволно критикуван реших да го взема, защото ще го ползвам за охлаждане, а не за отопление. Последните дни бяха топли и реших да охладя стаята, но нещо ефекта не ми хареса. Някак си не усещам въздушния поток достатъчно студен. Сравнявам го със стария ми Панасоник (който замених) и с Мидеа-та в другата стая. С един IR термометър мерих през жалузите на вътрешното тяло в посока към вентилатора и по-ниска температура от 6-7 градуса не можах да докарам, при минимална зададена температура. (За сравнение при Мидеа-та пада до 2 градуса). Знам, че не е най-точния метод за измерване, но е достатъчен за да покаже разлика между климатиците.
Някой има ли наблюдения при режим охлаждане? Дали това е нормално или трява да викам техници да проверят нещата докато е в гаранция?
+8° ~ +12° е нормалната изходяща температура на охлаждане. По-ниска изходяща температура е симптом за ниско налягане, ниска тем. на изпарение и липса на достатъчно фреон.
Провери отвън дали кранът на дебелата тръба се изпотява, и ако изходящата температура е ↑ от +8 ~ +10°, значи климатикът ти работи нормално.
На климатикът от подписа изходящата температура е 3 градуса на охлаждане.
Може термометърът да не ти е верен.:)
Цитат:
Jack Krauser
Може термометърът да не ти е верен.:)
Сравнил съм показанието му с още два термометъра - верен е.