Избор на климатик FTX*25** модели 2016
  Здравейте колеги, след няколко седмично четене на теми за избор на Daikin (сезон 2016) съм изключително объркан и реших да си задам въпроса директно. Апартаментът ми е със следното разположение- всекидневна юг 48кв с FTX50GV, спалня север 14кв с FTXS25K като и двата на около 4 години и работят прекрасно. Изтъквам лошите черти на FTXS-а (каквото и да се говори към другия нямам никаква забележка) - чест defrost на около 30-40 минути, пукане на пластмаса при това му действие, шум при "развъртане" на външното тяло и пожълтяваща пластмаса на вътрешното. Като консумация не мога да се оплача изобщо, на всички външните тела се монтират на завет и тръбите са 0,5-1м. Предстои покупка на нов за другата северна спалня 16кв и реших да питам за компетентно мнение. Очаквам новия да няма гореспоменатите лоши черти на FTXS, екстри не ме интересуват, дизайн също, общо взето има ли някой модел който може да изненада приятно като 50GV?
     Отговор: Избор на климатик FTX*25** модели 2016
  ...първият изревал от FTXS или бъркам...
  Изревал не, явно съм много критичен към техниката.
  Какъв е бюджета? За спалня аз бих препоръчал Митсубиши Хеви.
  Минималния тръбен път на почти всички модели на Daikin до 35-ици е 1.5 м.
Иначе FTX*25** модели 2016 са:
FTXJ25MW
FTXM25M
FTX25KV
FTXLS25K3
  Не желая да сменям марката, бюджет около 1500-2000лв. Разбира се ако има по-евтина алтернатива не бих я отказал.
  ftxm25 би трябвало да ви угоди на желанията за тишина и комфорт.А тези оплаквания които имате от Ftxs са нетипични за модела,който след подовия им е много успешен в средния им клас.Мисля че от монтажа ви идват оплакванията.
  Склонен съм да се съглася, макар монтажа да се прави от даказан техник (и приятел). Предполагам ще повторя обсъждани въпроси, но каква е разликата между FTXS и FTXM, и дали има смисъл от влагане на средства в Emura или Ururu Sarara?
  Като цяло основната разлика е във фреона и пакетът с екстри,вентилатора с турбината са си тяхна разработка в която вече няма лагери(че с Панасонишките го.......),външното е с друг дизаин и по-висок COP.За Уруро  да,за Емура по-скоро не. Ето снимка на такъв мотор :
 http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...35e60b207d.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...1a166e2461.jpg
  48 квадрата и ftx 50 gv.............надценяваш го гьотере и преди някой да ми опонира-имал съм го.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
DUNDURMA 
   48 квадрата и ftx 50 gv.............надценяваш го гьотере и преди някой да ми опонира-имал съм го.

Изцяло юг, комшии от всякъде и сериозна изолация ;)
  Кой град,сериозно за КОЙ и какво значи СЕРИОЗНА.Комшията яде картофи,ти месо,значи ядете мусака.....
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
necata2 
   Като цяло основната разлика е във фреона и пакетът с екстри,вентилатора с турбината са си тяхна разработка в която вече няма лагери(че с Панасонишките го.......),външното е с друг дизаин и по-висок COP.За Уруро  да,за Емура по-скоро не. Ето снимка на такъв мотор :

Стана ми интересно-турбината, че няма лагери е ясно /те и другите нямат/, обаче мотор без лагери......?! Каква ли е конструкцията на двигателя?
  Скапа се качеството на лагерите и 100години назад, във времето на втулките.....така ли стана?
  SPSt - най-лесно ще ти го обясня - магнитна възглавница. Без никакво триене.