Ей ги:
Старшна визитка без никво инфо за адрес и телефон. Сигурно са интер известни. Вече всеки стана специалист по всичко.
Sent from my K012
За какво са им, виж че са интернешънъл. Работят мащабно по цял свят.
От другата страна има и имена, но не е редно да ги пускам тук. В интерес на истината, шефа на фирмата беше в Англия по това време.
Не че не ми взеха 90лв и без него, де.
Пари не се взимат, те се печелят. Аз не ги давам, освен на децата и жената. Но изплащам до стотинка на печелившите.
На мен наскоро ми се наложи да допълвам с фреон един от климатиците си втора употреба, защото по същия начин се обледяваше за нула време отвън. Веднага след дефроста и тръгването на вътрешното тяло, външното моменталически почваше да се обледява, ама почваше от средата към останалата част. Оказа се, че фреона не му е достатъчно.
Викнах фирмата и те почнаха по тоя начин да го допълват - гледайки манометрите, смяна на режимите на работа от топлене на изстудяване и обратното. Съответно вътре го лъжехме със сешоар, защото помещението изстина, докато я вършеха тази работа на отворена врата. Накрая го препълниха.....
Побърках се, изнервих се, те също се изнервиха, закъсняха за други адреси, защото това е малоумен начин за допълване. Накрая запалиха колата и отидоха да си вземат специалната машина за издърпване на фреона от системата. Чакахме едни 20-30мин да го издърпат обратно целия наличен в една бутилка. После сложиха бутилката на кантара и пуснаха обратно точно толкова фреон, колкото пише, че събира на външното тяло. Работата значително се подобри и не се обледява толкова.
Самите техници казаха, че много съжаляват, че още в началото не са отишли за машината за извличане на фреон, хем за да видим колко точно не му е достигал, хем да не си губим времето 3 часа.
Има начин и без да се носи източвачката но трябва акъл. Това допълване още преди 15години го разбрах че е игра на нерви и тото.
Sent from my K012
Въобще няма да се разправям повече с този климатик. Ще си купя маркучи, манометри и фреон и ще го опукам сам.
Лошото е, че като чета другите мнения за Дайкин, излиза че това поколение /моделът е S36CTSS/ заскрежава доста и прави чести и дълги дефрости.
А и помещението не му е удобно.
В трапезарията е с 3-4° по-топло, а ние стоим повече в хола.
Везна също ще ти трябва и вакум помпа. Това ограденото какво е?
Sent from my K012
Там е климатика. Нямам актуална снимка.
Имам везна, но с вакуума ще е проблем, че става скъпо
Тоест, нещата ще са миш маш...Не ми се говори....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Купи си една кесийка с балони за левче (презервативите са скъпи) и
една малка бутилка с фреон (има ги и по кило). Прекарай през системата част от фреона и надуй с него няколко балона. Така ще можеш да считаш системата за почти "вакуумирана", а балоните занеси на Велев да ги рециклира, за да не те издаде на властите
То затова държавата ни е такава защото всеки разбира от работата на другите че и акъл дава дето го няма. Ето например социоложка шеф на мвр военен министър някъв агроном.
Sent from my K012