Имам въпросния Daikin FTX35J3, някъде от около 1година и 4месеца.
Проблема ми е, че размразява на всеки 28-30минути, като продължителността на размразяване е около 3-5минути. Този режим е когато външната температура е под "+2гр." - "+3гр.". Няма значение дали е сухо време, дъждовно, мъгливо и т.н. - важна е температурата. При по-високи температури от посочените не изпада в този режим на постоянно размразяване.
Според мен това не е нормален режим, но все пак ми се иска да чуя мнения на хора които са на "ТИ" с тази техника.
Обаждах се на сервизния специалист по поддръжка, и според него не е нормално такова размразяване, но засега няма решение на проблема.
А и да отбележа - външната пита няма скреж при размразяването, както и не тече вода от външното тяло.
Възможно ли е като причина за този режим да се явява стеснено сечение на тръбния път?
При монтажа, монтажниците не изправиха и след това да огънат тръбите на вътрешното тяло в другата посока (понеже трябваше да им се смени посоката на 180градуса), а ги усукаха на 180 градуса (все едно, че завиваш болт на 180градуса). Имам опасение, че това усукване е предизвикало стеснение на сечението на тръбите.