Отговор: проблем с daikin
Не е в пяната проблемът, а в производитела.:)
По спомен, преди време някой от форума май беше пратил запитване до дайкин какъв точно им е дефрост-алгоритъмът, а ония отказали да го покажат под измислен предлог, че било "секретна информация".:BigGrin То е ясно, че щом го крият значи е смотан.
В какви помещения работят вътрешните тела? Да не е претоварен този с честия дефрост?
А на колко градуса ги държиш докато си вкъщи?
Нека сменят платката на външното тяло.Дано имаш успех и от фирмата се съгласят да я сменят.
Цитат:
Първоначално публикувано от
popov
Нека сменят платката на външното тяло.Дано имаш успех и от фирмата се съгласят да я сменят.
И на какво основание, очакваме да се съгласят?
Цитат:
newuser94
Не, няма скреж чисто е всичко
Колега, любезно ги помоли да дойдат и да го погледнат. Ако липсва половината от фреона, да го монтират наново, този път херметично. Ако излезе, че всичко е наред, ще ти обясня на лични как да процедираш.
Моята е смениха .Вярно че модела е друг .Основанието ми беше че не може при 0,+1 гр и чиста пита да прави на 25мин дефрост.Естествено се започна с приказките от 1001нощ ,но номера не мина.Сега климатика работи много добре и няма дефост по време.
Аз си мисля следното - как един уред, произведен преди почти 3 години!!! все още не е монтиран? Всички гаранции на производител отдавана са изтекли.
Вариантите са два - фирмата-инсталатор си прави някакви врътки или доставчикът ги е изклатил. Я рециклаж, я нещо друго. А инсталаторите не са видяли при получаването датата на производство на телата.
И в двата случая колегата го отнася.
Колега, погледни кога са произведени вътрешните тела на машините. Ако и двете са 2019, да ти монтират "правилното" външно тяло 2019 и да не се правят на луди!
Интересно ми е какви са тези инсталатори, които не си затварят проходните отвори за тръбите в стените? Качи по възможност и снимки как е извършен монтажа. Нещо много въпросителни станаха по този казус.
А при монтажа вакуумираха ли ги????
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Цитат:
newuser94
Няма го това нещо при този от 2019. Но въпреки това за мен има някакав друг проблем при този от 2017, без скреж да прави дефрости на 30мин... не знам на какво може да се дължи. Дори и програмно дефроста да е по часовник прекалено на често ми идва това. Възможно ли е при запълването с пяна след монтажа на дупката в стената пяната да запречва нещо друго. Защото сам си ги запълвах дупките. На този без проблема не е запълнена зашото нямаше как да я достигна, а на този с дефростите е. Не знам какво да мисля вече.
Аз бих поискал да ми сменят външното тяло на този от 2017 с такова от 2019, като задължително го вакуумират.
Цитат:
ccankov73
Ама ти какво очакваш от машина за 1100 с монтажа?
Сигурно човека очаква да се отоплява безпроблемно, все пак не става дума за 100 лева, а за 1100 лева.
Голяма част от населението спестява с месеци, за да си купи климатик.
Цитат:
the inquirer
Сигурно човека очаква да се отоплява безпроблемно
В такъв случай, очакванията му са твърде оптимистични.
Ако това беше постижимо, нямаше будалите да си купуват климатици по 1500лв.
За 1100 лв има доста по-топлещи машини от въпросния боп енд леща. [emoji848]
Изпратено от моят MI 8 Lite с помощта на Tapatalk