:BigGrinТова се случва напролет, нали? Първо се раззеленява, после разцъфтява.
Шегувам се де:Drinks:
Преглед за печат
Не знам какво цъфва и вързва, ама вие изкарахте че дайкина прави по умрели климатици и от мидеята НЕО-то и другите китайски пишман боклуци!!!!
Ако 1000 климатика се държат по този начин, значи фабричен дефект може да има, ама за сега един се е оплакал..
Според мен, този климатик трябва да го види майстор....:) ама истински майстор.. аз тука майстори не виждам честно да кажа, има някой търговци да, дето могат да ти предложат свестен климатик...
Но моят съвет към човека е, потърси в твоя район някой добър майстор, не питай из форумите тука са търговци най вече.. :)
Виж, ако въпросът ти е какво да си купя, тогава форумите са точно за тебе..
Аз да попитам, кое е дюзата?:confused:
е туй дето се отваря на климатика за да духа ;)
Пак казвам, трябва майстор да го види, преди да кажеш че един климатик е за боклука, пък било и той чисто нов, не знаеш тези калъфи монтажниците, дали не са преебали нещо, повечето са нископлатени общаджии, без и хабер да си имат от материята!!!:confused:
Да дойде майстор, да го източи, да го зареди по везна, да му закачи уредите да провери прави ли нужните налягания!! да замери параметрите на работа..
И ако той вече каже не става, сигурен съм че тука ще намери някой търговец, който да му продаде нещо читаво..
Както вече казах, аз майстори не видях тук, но видях много съвети как човечеца да си го изхвърли и да си вземе едва ли не Грии ;)
:033:Цитат:
...тези калъфи монтажниците....
Те човек за кмет , а ния тук от дестина години се чудим какъв е прблема с дефроста на някои Дайкини .Тука има и некакви майстори ама и те не занаят как да монтират от тия Даикини та дадефростват като хората , Vectron ако знаете някой майсторлък ако искате може да ни осветлите.
Ниписъл го по горе, ама явно некой не чете..
Цитат:
Да дойде майстор, да го източи, да го зареди по везна, да му закачи уредите да провери прави ли нужните налягания!! да замери параметрите на работа..
То било просто . ама кой да се сети .
Да речем че майстора го е източил претеглил и презаредил,и цяла зима му е бил без капак на външното за тестове.Платката е носена където трябва,проблема е в софтуера,но лошото е,че паметта на чипа е не достатъчна за да се запише софт от следващия модел който не прави ненужни дефрости,измисли са го.
Може да се пипне да не размразява с часове,но после не му достига времето да се изчисти напълно когато е лоша зимата,за по-лека зима става.
Това е за старото Бобче.
Не може (не ми се вярва) Дайкин така да се изложат, че чак толкова преебан софтуер да му сложат..:confused: това е Дайкин бре хора, не е НЕО или Грее, или някой китайски боклук сглобен на бързо... :029:
То ако не мога да вярвам на тази компания, аз никакъв климатик няма да си сложа!!!
Замери ли налягания и температура колко духа, пробва ли датчика външният да го прибереш на топличко до компресора, за пробата...
Неца , какви платки , чипове , памет , софтуер , кантара ти не е верен ,това било;)
А някой пробвал ли е, вместо темп сензор външен, да сложи резистор с стойност който да имитира че е около 3-4 градуса..
Не съм се занимавал точно с този модел на дайкина, ама ако е така ще им напиша писмо на късите пишки, да си направят всичките харакири :thumbdn: да е**а азиатските мошеници!!!! :mad: