Отговор: Въпроси за FTXM25R Perfera
Ако е сухо времето при мен са през 4 часа. Както беше казал на РОСС приятеля като че ли има датчик за влажност.
Имал съм дефрости и на 1,5 часа но такива по на 40-50 минути никога. Чак се учудвам на хората които се оплакват от чести дефрости. Явно имат някакъв проблем.
Да нещо такова, на около 4 часа, понякога под нулата, като го напънеш прави по един и се наема. От септември не съм го спирал, тук във форума колеги говорят на по 30-40 мин дефрости, шумни външни тела, несполучлива R серия на Перфера, платки. Почити бях се отказал, понякога си мисля, че тези, които ще си купуват климатици въобще да не се доближават до такива групи и форууми....
Според заданието е дръж го на 21 и гледай как си ги пере през час.
От 23 нагоре са на 4 часа (обикновенно ако не е влажно и мъгливо).при мен и 3те машини се държат напълно еднакво , така че не смятам че е дефект или нещо.
В къщата на село имаме Ftxm35N и поведението и консуюацията са сходни (на 50 метра от него е брега на реката).
Относно шумните външни тела един колега беше качил 2 машини които са му инсталирали и определено беше страшно. При мен няма ядове, единствено решетката на гърба на единия климатик беше почнала да резонира та я побутнах малко и се оправи.
1 Прикачен файл(ове)
При мен през най-студения ден тази година ги беше запукал през 40мин. като е нагласен на 26 градуса - Perfera 9ка. Спираме го когато ще се спи а другия от графиката - MHI Diamond 9ка си работи 24/7 нагласен на 27 градуса. Външните им тела са едно под друго.
Температурната аномалия на графиката от 09 до 12 е поради директната слънчева светлина върху датчика.:081: Според метео станцията на НИМХ най-ниската температура в града е била -11.
Е диаманта е друга бира, външното тяло е с 10 кила отгоре(но и цената е 25 30% нагоре), да не говорим, че тоя алгоритъм с дефростите си е очевидно характерен за дайкин , в търсенеята си из нета съм попадал и на термопомпите им, явно така си е преценил производителя че трябва.
26 градуда е множко,при това задание може да си и трябва на машината размразяване, особенно ако е в по големичка квадратура (20кв и нагоре).
Въпроси за FTXM25R Perfera
При Дайкина тия дефрости не идват основно от това, че е със слаб хардуер. Даже си е доста приличен хардуера. Имах МЕ с кекав компресор и едноредов ТО и дори при висока влажност, с температури около 0, не побелява толкова бързо. За 13-14м2 спалня не ти трябва кой знае колко, предостатъчно фреон има. На Дайкина хардуера е по-сериозен, нищо не му пречи да си работи 2-3ч при висока влажност и -1, например, докато побелее хубаво и тогава да дефростне. Нещо са се презастраховали, според мен алгоритъма им за дефрост, около 0-та просто е зададен да размразява при по-малка температурна разлика между ТО и външната.
Re: Въпроси за FTXM25R Perfera
Аз като гледам графиката работи натоварен дайкина, отделно че се спира и пуска постоянно и гони голяма температура. Силата определено нему е това а да работи като хипер инвертор
Отговор: Re: Въпроси за FTXM25R Perfera
Цитат:
Първоначално публикувано от
mystikalrs
Аз като гледам графиката работи натоварен дайкина, отделно че се спира и пуска постоянно и гони голяма температура. Силата определено нему е това а да работи като хипер инвертор
В случая е така, заради голямото задание. Коментарът ми по-скоро беше към случаите, монтиран в малка стая, работещ при нормално задание 21-23гр.
Машината е добра, има прилични показатели и прилична изработка. Ако се вземе за прилични пари си заслужава.
Само времето ще покаже колко е издръжлива N ката ни е от 2018та и не е мръднала.
Иначе дали е в 15 или в 22 кв при мен не се наблюдава някаква разлика при 35цата, нито по чест он оф, нито разреждане или сгъстяване на дефростите спорет атмосферните условия. Така са си направени явно.
Е този у нас явно прави изключение от масата. Има тук един колега с такова МХИ :)
На 26 никога не съм го държал (не бих издаянил на такава температура) и не знам там как ще е, но със сигурност под 23 нямам дефрости на час.
От как съм го купил задание 23 много рядко е виждал.
Над нулата го държа на 20 за да ми прави в стаята 22. Под нулата 21, 22 зависи от условията. гледам да не надхвърля 22 стайна за да мога да спя. Качвал съм и много графики. Смея да твърдя, че това е климатика ми с най редки дефрости.
И все пак напомням, че моя е N а не R.
Може да има нещо вярно в това за N ката.Иначе и аз предпочитам 21.5, за съжаление под 0 та 23 ако не искам деврости на кръгъл час.
Пробвах един ден на 25 и за мен е нетърпимо.
Според мен, разликата между N и R е козметична. Аз най-вероятно ще го държа на 23гр. До сега винаги съм си поддържал толкова в спалнята и детската. До седмица, живот и здраве, ще е монтиран. Дано извадя и аз късмет с по-редки дефрости. :) Вярно, подовата версия е, но външните тела са същите.
Те не са чуват особенно с подовата версия ако не ти е до главата едва ли ще ги хванеш ако не ги търсиш.
Ще се радвам ако споделиш как е положението.
Цитат:
Deliivanov
Те не са чуват особенно с подовата версия ако не ти е до главата едва ли ще ги хванеш ако не ги търсиш.
Ще се радвам ако споделиш как е положението.
Няма да ми е до главата, по-далечко ще е. Ще споделям. Мигат ли лампи, местят ли се клапи при дефрост?
Цитат:
rosswen
….. Аз най-вероятно ще го държа на 23гр...
С подовите аз държа 1С под това, което беше със стенните.И пак е по-комфортно.