Имат особености, ако имаш интерес пиши в някоя от темите за лг за да те насоча с какви настройки евентуално (ако и помещението позволява) да го изкараш от тоя цикъл на постоянен он/оф.
Преглед за печат
Имат особености, ако имаш интерес пиши в някоя от темите за лг за да те насоча с какви настройки евентуално (ако и помещението позволява) да го изкараш от тоя цикъл на постоянен он/оф.
Паднаха температурите и почнаха дефростите.
И 3та климатика правят дефрости на 4 часа при температура около 0 градуса и снеговалеж.Процеса трае малко повече от 5 мин.Чува се кипене на фреон но не бих казал ,че е нещо фрапантно.
Външните тела са изненадващо тихи при дефроста, чува се леко жужене от ламелите на вътрешното тяло.
Само шума от кипене на фреон незнам дали е нормален.
Все едмо си в банята и съседа си пуска водата в тоалетната.
Толкова и трае.
Незнам дали сръвнението е достатъчно описателно:)
Енергоразхода е около 400вата на час. при задание 23С 24/7
при тия дефрости външните тела заскрежени ли са или са чисти
Те си имат контролен дефрост през 4 часа и данеса заскрежени
Не, няма скреж, почти никакъв конденз.Аз предположих също че е контролен дефроста но като незнам питам по-информираните.
В крайна сметка добре ли е дефрост на 4 часа?
средна работа е .. от толкова скъпа машина се очаква по добър алгоритъм ... ако те буди 2 пъти през ноща как смяташ ,дали е добре
Не ме буди до главата ми е вътрешното тяло.Чува се но определено е дискретно.
Ще вИнтересно е на сух студ как ще се държи.
Но определено си прав, че е малко тъпо тва с контролен дефрост на 4часа. при тва и при тем 1 2 градуса,
айде -5 да беше разбирам.
интересно е че като че ли при сухия студ около 0та миналия меаец не правеше такива деврости. и.аше някакъв още по лек шум.
Другото което прави впечатление е че май ги прави точно преди да направ офф или пък прави офф заради дефроста предяид кръглия час.
35ци са машините, но съм на последен етаж, панел, външна изолация на стените, PVC дограма (не особенно добра )освен това и влажността е много висока.Заданени са всички машини на 23 градуса и извън дефроста не минават в оф (като че ли.)
Отмосно разхпда в стенд бу, като се замислиш при включен wifi модул направо си е нормално.
:offtopic:Надявам се и таваните ти са изолирани, или …
Не са,изолирани, над мен е въздушна възглавница и члочата на покрива.
Интересно е че съаята която не отопляваме по принцип си държи 17 градуса. иначе пуснеш ли и там климатикаи там разхода е същия, като се темперира.
Впечарление прави че ако го осъавя на 21 разликата е на половина в тока.8 киловата при 23 и около 5.5 на 21
10-15% на градус долу горе разлика - нормално.
Изолирай си таваните и стига си им баял на машините.Сега само курешките ог гълъбите изолират отгоре :)).
Принципно таваните са ми с гипсови первази и розетки и гич не ми се слага гипсокартон.
Ще видим как ще е зимата , но евентуално някоя от дограмите ще гледам да смемя догодина или поне да им се ревизират уплътненията.
Надявам се да изкарам зимата с консумации под 8 кв на машина. ако това е постижимо съм напълно удовлетворен.
Предвид че съм плащал по 200 250лв за напълно саниран апартамемтн епк 90кв отопление на духалки. Ако вляза в 250лв ток с 4 клими работата направо е за банкет.