Въпроси за FTXM25R Perfera
Нека се дъвчат, така ще има информация за такива, които се чудят кога, защо и как. Има все още грамотни хора, които четат и внимателно си избират машини на по нашите лакардии. Аз до последно се чудех има ли дефрости на 45мин около 0-та, пък дали зависи R или N серия. Ако не се дъвче, няма да стане ясно.
Отговор: Въпроси за FTXM25R Perfera
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Писал съм го и преди.
Дайкините нямат минимум по ватове а по температура на духане.
Това с по един ОФФ на час също не е закон. Вчера например моя е работил близо 10 часа без Офф с консумация 190-210 вата.
Софтуера е сложен и труден за разбиране. Начинът им на работа се влияе от много фактори включително и от заданието по дистанционно.
При мен при задание 21 и при задание 23 все едно работят два различни климатика.
За мен машинките са пипнати почти до съвършенство и това си има своята цена естествено.
Разбира се никоя машина не е ваксинирана срещу повреди. Вкл. и тази.
И без дефрости не може. Особено зимата.;)
За да е ефективна машината питата трябва да е чиста. Хората са го направили така,че чистата пита да си остане чиста през цялата зима. И са успели.
Аз Дайкин побелял с един метър ледена брада не съм виждал. А се озъртам когато имам възможност.
- - - - - - - - - -
Айде почнахме пак да ги дъвчем тези дефрости.
Абсолютно подкрепям твърдвнието, че между 21 и 23 е напълно различно поведението на машината. При мен 21.5 е мн прилично задание поддържа около 23 градуса в стаята и се държат много незабележимо на авто.
Както казах в семейството вече имаме 5та перфера . И сме доволни. Просто инженерната мисъл която е вложена малко или повече е насочена към икономичност и издръжливост на машината от колкото към комфорта на потребителя.
Пожелавам на всички ползватели дълга и безаварийна работа на климатиците им.
Лично според мен си е добра покупка на правилната цена.
Цитат:
rosswen
Нека се дъвчат, така ще има информация за такива, които се чудят кога, защо и как. Има все още грамотни хора, които четат и внимателно си избират машини на по нашите лакардии. Аз до последно се чудех има ли дефрости на 45мин около 0-та, пък дали зависи R или N серия. Ако не се дъвче, няма да стане ясно.
Лошото е, че има потребители които не четат темите отначало до край.
По им е лесно да попитат Александър или чат GPT каква машина да си купят вместо да четат.
То и аз така направих с първото МХИ :)
Разбира се без лоши чувства към Aleksandars и GPT. Дори напротив!
Хората помагат с каквото могат.
Ами има и такива като мен, които четат с до 10г назад. :)
10 години назад имаше зими - имаше и дефрости. Разбирам ги младежите за какво се сърдят на контролните... лично мнение на -20 дайкин става друга машина и бачка като товарен влак без да спира е тогава съм бил единствено доволен. После си отворих очите и смених марката на няколко пъти. За съжаление сега просто няма какво да купиш. Но с годините идва мъдроста , цикъла се затваря и минаваме ту на пелети ту на дърва ту на клими и термопомпи някакви. хора се сменят че един климатик ли няма да сменим...
Привет на всички и честита Коледа!
Разликата между седмака и девятката, респективно
дванайската, е един ред на вътрешния топлообменник в повече, нали така?
Не знам да имат хардуерна разлика.
Коментари #322 и #324.
Въпросът е дали прави разликата за 20 квадрата.
Седмицата колко квадрата може да покрие?
Цитат:
KalTi
Коментари #322 и #324.
Въпросът е дали прави разликата за 20 квадрата.
Седмицата колко квадрата може да покрие?
Зависи какви са топлозагубите на помещението. В повечето случаи не би трябвало да са проблем, солиден е хардуерът.
Re: Въпроси за FTXM25R Perfera
Аз съм го писал но пак ще го напиша.На 7цата вътрешното е 2 реда и половина а на 9 и 12 е 3 реда, при външните няма разлика
Отговор: Re: Въпроси за FTXM25R Perfera
За половин ред ли ще го правим на въпрос? Въпросът е без този половин ред дали ще ми топли стайчето
Добе де, ако сега реша да навра Perfera у кенеф, има ли разлика дали ще си взема 9 или 12? Имам предвид разлика в работата на машината и сътоветно комфорта в помещението, както и в отдадената мощност?
Не мисля че ше има.
Минимумите са почти еднакви така, че не виждам каква би била разликата.
Виж въздушните дебити мисля че бяха различни, но не с много.
На орактика си е една и съща машина с по висока (софтуерно) номинална мощност.
От известно време се чудя дали, ако на машината и се налага да работи над номинала, има някакво софтуерно ограничение колко време би могла да работи.
Щото напрактика 9ката може да си работи като 12ка над номинала, за хардуера е все тая .
Въпроси за FTXM25R Perfera
Цитат:
Deliivanov
Не мисля че ше има.
Минимумите са почти еднакви така, че не виждам каква би била разликата.
Виж въздушните дебити мисля че бяха различни, но не с много.
На орактика си е една и съща машина с по висока (софтуерно) номинална мощност.
От известно време се чудя дали, ако на машината и се налага да работи над номинала, има някакво софтуерно ограничение колко време би могла да работи.
Щото напрактика 9ката може да си работи като 12ка над номинала, за хардуера е все тая .
Би трябвало да има ограничение по температура на фреона. Фактически 7-цата си е скопена софтуерно 12-ка, следователно 7-цата работейки на максимал, е горе-долу еквивалентно на работата на номинална мощност на 12-ката. Моето старо Хеви 20 ЗМХ беше така. Скопена 12-ка с 1200гр фреон, ама максимал 4.3kW. Въпреки, че се развърташе до над 50% повече от заявеното в сервизното. Да ти кажа, че слага в малкия си джоб много 12-ки от среден клас. Сега баджанака си топли целия апартамент с него.