Страница 31 от 31 ПърваПърва ... 21293031
Резултати от 451 до 462 от общо 462
Like Tree252Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Абе избиха рибата с новото външно тяло. В момента машината определено е сред най-добрите, особено като съотношение цена/качество. Тя моята, с по-малкото външно тяло се представя доста добре, пък за по-голямото какво са говорим. За спалня определено не бих избрал друго. 7-цата е отличен избор, независимо високостенна или подова.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Въздуха го смуче от страни,засмуква ми завесата, и го плюе през долна и горна клапа.
    Минимума имаше постнато видео на един румънец, на старите р-ки е по-нисък от а-тата. 150вата на топлене за а-то при мен с подов.. Не всички ще го про мени ограничаването. Тествах пуснато спряно не видях разлика. Може да има на охлаждане.
    138 киловата януари, 202 февруари. Ще усредня и вече май имам за 6 месеца графика.

4. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Отговор: Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Новата перфера външното тяло е почти същото като на нордик версията до -30, топлообемника,фреон и външен вид, но там е с доста по голям компресор и с нагревател на тавата с един отвор само. В немски форум четох много ползват тази функция с ограничение на мощност по проценти. На 7 цата ми с 40 процента, може да работи винаги на 130-160 вата независимо от външна и вътрешна температура, но при тези температури изтива бързо и него ползвам, моя е в 24 квадрата къща само с вътрешна изолация и се ползва не постоянно. Сега имам 9кв първия ден после 7 6 и вчера 5.4кв/ч. Поддържам 23 градуса. Там доста се заиграват с тези проценти и си знаят на какво външни температури колко процента да си слагат
    https://youtu.be/TvHu_mCa3f4?si=XnrkOMdB2TNYVk1f

И едно ревю
    https://youtu.be/f59BuGA2WhM?si=yvTMjPBUR2mKfsaE
    Можеше дъното на външното тяло да го направят да е поцинковано а не боядисано, както са китайските. Външния сензор е в шлаух а не в защитна кутийка, която стойност е стотинки.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

На мойта седмица си е поцинковано с 10 отвора, на нордик версията сус сигурност неса го боядисали да спестят пари, най вероятно е предпазна мярка заради нагревателя. На стария нордик под топлообемника е изрязана изцяло тавата, но имали много оплаквания при монтаж,лесно се нараняват ламелите, затова го променят така с нагревател. На всички Дайкини от много години са им така сензорите.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Бях гледал някакъв клип/ревю на Дайкин /не се сещам кой модел беше/ и като го отвориха и огледаха платката се коментираше като недостатък, че дори не за я защитили със силиконово покритие срещу влага, както много други марки.
    Също и този датчик за околната температура го коментираха, че не изглежда сериозно да стърчи просто така. Но това с платката мен лично ме отказа от покупка на марката, а и след като разбрах за случаите с проблемни платки, които може и да са оправени, но времето ще покаже за по новите модели

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Имаше едно ревю на старите FTXB модели и мисля, че там обясняваха за тези проблеми. И мен това с платките ме отказа от покупката на Perfera преди 3 години.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Намерих ревюто и го слагам тук. Точно за Перфера става въпрос, а този руснак е доста ироничен като коментира негативните неща, чак забавен. Да ме прощават собствениците на серията, но е хубаво да се показват тези неща

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Това е старото външно тяло....

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Поцинковано е дъното и може би само хитачи от климатиците и нордик моделите на дайкин термопомпи имат по-добро отвеждане на водата. Тия в кото топлообменника не е в тавата, а отвън.

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Да, наясно съм че е по-старото външно и че при новите има някои разлики, но е същата серия все пак

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Тези пък го хвалят много старото външно.
    https://youtu.be/oI-R3DcAXL4?si=WZjdR8MgEDlZ7Xoo

Новото външно има един недостатък спрямо стария, минимума е 130-150 вата, моя е слизал и на 110, при специфични условия, стария на 80 може да работи. Ще видим на охлаждане как ще е надявам се под 100 да пада
    Този пост е редактиран от mystikalrs; Днес в 11:03.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

То по принцип в интернет, а и в този форум могат да се срещнат противоположни мнения за всякакви продукти и всеки си преценява кои от тях да вземе под внимание, а и няма нищо перфектно
    CubanLinx одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 31 ПърваПърва ... 21293031

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 09:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 18:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 06:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 13:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе