Страница 34 от 34 ПърваПърва ... 24323334
Резултати от 496 до 508 от общо 508
Like Tree272Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

2 видеота в туба които се препокриват с моите наблюдения за минимума на новата , а и на старта която нямам.
    а - около 170 вата
    https://www.youtube.com/watch?v=K9S6rTcKnPQ
    р - около 130 вата
    https://www.youtube.com/watch?v=TCDf0vHp3Rw
    тотално аматйорско мерене е но и аз това виждам. и да върти около 130-150 ама като ще цикли на он-офф. 170и няколко вата си му е минимума- поне с подов.
    Този пост е редактиран от estqwerty; 17-03-25 в 23:00.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Все пак този мери 12ка с 7ца. Моята ftxm20a слиза под 170, 130-150 е най честия диапазон в който работи. Новото външно е с доста повече фреон явно и компресора е по голям, може и от там идва по високия минимум, който всъщност си е доста добре и най важното е че не се покачва никога, но можеше и да е малко по нисък(100 вата да речем) все пак е нов модел.В един немски форум четох за Дайкин, там масово ги мерят и ползват на ограничение 40 процента и 18-20 градуса, защото са с соларни панели и пишат около 200-300 вата за мулти с 2 вътрешни перфера а с 3 вътрешни 360 вата като минимум.
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 17-03-25 в 23:41.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мулти с две вътрешни ще е по икономично спор няма .. имаш една външна електроника ,един вентилатор ,ще офи доста по рядко .. само цената е проблем

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Доста е приличен минимума на новата Перфера. Като чета постовете на мистикал, разбирам че работи по-устойчиво от старата. Макар че, моята работи в съвсем други условия и не мога да си правя генерални заключения. Старата под +3гр се стреми да вдига консумацията и работи он/офф. Можеш да я накараш и под 0-та да бачка на 80-90W, но не е стабилно, пак се стреми да качва и да офф-ва. Честно казано, он/офф на тая машина не ми пречи изобщо и не влияе на дефростите, иначе бих го пробвал на 40%. Обичам по-топла струя в студа. Когато го накарам да бачка около 100W под 0-та, струята осезаемо ми хладнее. При подова машина усещането е по-неприятно от високостенната. Все пак ми прави по един офф на 30-60мин., който не се разбира, ако не го следиш по ватметри или приложения.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Тези проценти и ограничения не играят. Ще ги направя час 40 час 100 - ще затворя стаята и ще видите че няма да има промяна на работата и на консумацията. Всичко е маркетинг.
    Те температурата не могат да направят да следи вие искате да успеят с консумацията.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Моят кове температурата, независимо от външните. Аз градуси от ДУ не пипам изобщо. Настроен е на 22гр, с -2гр офсет, поддържа винаги около 23-23.5гр. Никаква драма нямам в това отношение.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

На 7цата и 30 градуса да задам ако сложа 40 процента веднага пада на 130-150 вата и само там стои. В немския форум много го ползват това ограничение. Ето и нагледно със старата перфера, но пак е седмица може би на 12ката не сработва нещо
    https://youtu.be/fZ7lKXoSWOc?si=WAqhdBGRPM5Q8OLX

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Аз бих го пробвал, примерно на по-високи проценти, защото на 150W ще ми лъха хлад в студено време. Няма да го има ефекта с топлия под. Ама не ми е фикс идея да не офф-ва. Предпочитам да се развърта повече, ако се наложи.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Аз бих го пробвал, примерно на по-високи проценти, защото на 150W ще ми лъха хлад в студено време. Няма да го има ефекта с топлия под. Ама не ми е фикс идея да не офф-ва. Предпочитам да се развърта повече, ако се наложи.
    Какви са тези 40 процента?

Иначе новата Перфера колко да е стабилна не знам. Тази вечер ще я видя. За сега мисля, че 140-150 е минимумът. Там държи най-дълго.

По стабилна ми се струва подовата със старото тяло. Само като се колебае времето около нулата се колебае и климатикът.

Шумовете на новата /стенна/ са минус. Иначе и той е топ.

12. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Здравейте,на този модел след колко метра тръбен път му дават да се долива фреон?

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от JOKVN Виж публикацията
    Здравейте,на този модел след колко метра тръбен път му дават да се долива фреон?
    над 10м - 20g/m
    JOKVN одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

цената нагоре размери и харектеристики надолу - който купил купил 50-ка.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Първо в новия модел 50-ката вътрешното го направиха като на по малките, сега и външното. Определено предната 18ка на Дайкин се открояваше от mhi,toahiba ,(като там също ползват почти еднакви тела от 9ка до 18ца) с доста по сериозен хардуер.Сега даже става и по зле от тях,неси заслужава вече. Мойта 7-ца освен по малкия компресор от на 50ката е с същия хардуер

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 34 ПърваПърва ... 24323334

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 11:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 08:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 17:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 05:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе