Кажете как да изчистя грешката за да видя дали пак ще се появи?
При мен контролните дефрости са за по 2-3мин. Дефрости при напълно побеляла пита на -7гр е около 7-8мин продължителност. Когато са по нужда, интересното е, че са дори още по-тихи. Установих, че интервалът на контролните дефрости зависи и от влажността навън. При доста сух студ, са на около 2ч., при влажност примерно над 65-70% се разреждат на 3-4ч. Много интересна логика. Това е за R серията. Един приятел е с новия и каза, че дефростите са изключително тихи и повечето пъти не ги чува, докато спи.
При твоя приятел на колко време са. При мен и при сух студ и при влажно, и при сняг все са на 3 часа, няма такива на често както съм чел за r версията. За контролните и при мен са около 2 мин.работи компресора с 300 вата, а целия не съм го засичал
Този пост е редактиран от mystikalrs; 14-02-25 в 09:35.
Май са като при теб на около 3ч. При мен определено варират между 2-4ч контролните и установих, че зависи от влажността. При сухо време, праска ги на 2ч. Като стане по-влажно, увеличава интервала на 3-4ч. Истината е, че последните 2 вечери нито един не съм доловил. Значи са достатъчно тихи.
Имам познат който флашва Дайкински софтуер.
Премахва контролни дефрости или ги прави на интервал по желание на клиента.
250лв.+транспортни. Ако някой иска.
сервизното за А серията - може да го има напред но на мен досега все за Р-ката ми изкача - та да го хвърля в хаоса тук.
https://atexxo.com/wp-content/uploads/Daikin-RXMA-Service-manual.pdf
Този пост е редактиран от estqwerty; 14-02-25 в 18:22.
Шегата ми май беше неуместна.
Обаче наистина имам приятел който ги прави по тихи.
Казва се Джак и срещу 60-тина лева за литър ги прави изключително тихи![]()
ето бе безплатно е - постнах файла . вземате секачката режете джампъра и става тих : If the sound level CANNOT meet the local regulation (e.g. Netherlands), themaximum sound level can be reduced by cutting J5 jumper on the main PCB of theoutdoor unit.
Има и друг жъмпер j8 за студен регион, но там си мисля че може и по често да размразява
To set the cold region settings
Cold region setting can be used in the event frost remains when the unit is used for
heating operation under extremely low temperatures and severe environmental
conditions, such as in Scandinavia.
Screenshot_2025-02-15-23-44-32-501_cn.wps.moffice_eng.jpg
Screenshot_2025-02-15-23-44-08-034_cn.wps.moffice_eng.jpg
Този пост е редактиран от mystikalrs; 16-02-25 в 00:51.
Това с рязането на джъмпера му бях вдигнал мерника миналата зима, ама нещо се отказах. Не са много "подробни" какво се случва. Някъде из финландския форум, мисля че бях чел, че удължава интервала на контролния дефрост, но нищо конкретно. Не знам дали не удължаваше и продължителността на самия дефрост. Ако някой се наеме да реже, да сподели, че ми е интересно.
Доста смотано с тия жъмпери да се режат така, после как се оправят, можело е да го направят от дистанционното както е при Хитачи новите модели. Между другото, сега ми размразява хитачито 25wx8, Ами най тихия дефрост, който съм чувал от стенен климатик а си беше доста побелял. На Дайкина при мен най шумно е като е свършил самия дефрост, и явно не изчаква достатъчно и като тръгва пак компресора тогава се чува по силно фреона, налягане за 2-3 сек.
При мен най-силно се чува "кипене" в началото на само, около 20-30сек., което при дефрост по нужда, е по-тихо (интересно). Всичко друго е тишина. От снощи е -3 до -1 и не е спирало да вали сняг. Много добре се държи машинката, дефрост на 3-4 часа. Тишинка и комфорт.