Въпросът е къде в кои държави, като ида да го вземам да съм подготвен!
на този модел се спрях след коментарите по темата
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,32685.0.html
Благодаря предварително!!!
Въпросът е къде в кои държави, като ида да го вземам да съм подготвен!
на този модел се спрях след коментарите по темата
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,32685.0.html
Благодаря предварително!!!
Предполагам е по-надежден и в тоя случай от HAIER-а, който е с по добри показатели и СОР от този модел?
a ASH i RS 12LC къде се правят?
Taz
Ами то и Япония се намира в Азия, както и много др. държави.
За други марки и модели незнам, но за Fujitsu знам със сигурност че се правят в Япония и Тайланд, но не и в Китай!
ASY- мисля че е Тайландско производство.
blago
Мятай се спокоино на Fujitsu-то, може да не са на нивото на DAIKIN и MITSUBISHI но, са далеч пред Хаерите!
За други марки и модели незнам, но за Fujitsu знам със сигурност че се правят в Япония и Тайланд, но не и в Китай!
Made in P.R.C.-това да не е Азърбайджан
dindo
Я кажи къде къде го четеш това Made in P.R.C., че на моите Fujitsu-та никъде не го пише angel
FUJITSU със сигурност е японска фирма с заводи в Япония,Тайланд,Китай и др.Завода в Китай/Шанхай/ е огромен с най нови машини.MITSUBISHI и DAIKIN също имат заводи в Китай.Не може да се каже твърдо кой модел къде е произведен,но дори да е Китай това е японски завод с японска технология и с японски машини/китайците са само работна ръка/.Не може да се каже че един тайландец произвежда по качествено от един китаец-това зависи от машините.
Не може да се каже че един тайландец произвежда по качествено от един китаец
dan66 Напълно съм съгласен
@blago,
Ако говорим за модел на FUJITSU-GENERAL - като отидеш ще можеш да видиш къде е произведен.
Понеже сме в България, да помоля да четете добре марките и моделите, които пишете защото MITSUBICHI или пък FRJITSU предполагат както правописна грешка, така и отделна "марка" по нашите ширини!
Не може да се каже че един тайландец произвежда по качествено от един китаец
,но може да се каже,че последните модели Made in P.R.C дефектират-като POWER INVERTOR-модула и компесора на поразия angel
Ти тия наблюдения от Кипър ли ги имаш?Нали беше монтирал повече климатици от ТЕХНОМАРКЕТ в Кипър.Не съм прочел в форума някой да се е оплакал от проблеми с компресора/много е безшумен между другото/ или инвертора на последните модели на FUJITSU.
Не,разбира се.Фирмата ми ,която продадох разработена тук в България,работеше през 97-2002 с Техномаркета.Сега не знам какво монтират,а и не ме интересува вече.А в Кипър бизнеса ми е много малко с клими,имам си хора дето го правят,но просто изкачих стъпалата и занам