Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Цитат:
Първоначално публикувано от Board_Man
Компресора при 12LGC се е запазил да е както при LCC - Тошиба.
Добре де, от къде черпите тази информация, в сервизната книга на моето 12LGC никъде не пише каква марка е компресора(сигурно звучи глупаво). Другото което е, не ми се струва логично климатици от една и съща серия както е LGC, да имат различни марки компресори.
ipnaid, В сервизната документация, горе при параметрите са дадени моделите на ползваните компресори.
Fujitsu General
ASHA09LGC - 5SS072XAA
ASHA12LGC - DA89X1C-20FZ
Fujitsu
ASYA07LCC и ASYA09LCC - DA89X1C-20FZ
Голямо благодаря и много голям поклон пред всички, които написаха мнението си - :bravo
Ясно е, че LCC е машината.аз както написах имам 3 LCC, едно 9 и две 12 и съм супер доволен от тях.
Благодаря Ви!
А относно компресорите - много важна информация.
flint, откъде ще купуваш LCC аз мислех че са изчезнали вече?
Ogosh, последно видях в Практикер-Русе 9 и 12 LCC. Опитай в твоя Практикер.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Ogosh, последно видях в Практикер-Русе 9 и 12 LCC. Опитай в твоя Практикер.
В Практикер - Пловдив бяха свършили LCC-тата. В момента в Деком-Пловдив има 7 и 9 LCC (или поне доскоро имаше), но 12LCC отдавна изчезна от пазара :( .
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
ipnaid, В сервизната документация, горе при параметрите са дадени моделите на ползваните компресори.
Fujitsu General
ASHA09LGC - 5SS072XAA
ASHA12LGC - DA89X1C-20FZ
Fujitsu
ASYA07LCC и ASYA09LCC - DA89X1C-20FZ
DA89X1C-20FZ- този тип компресори не ги ли слагат и на "прочутите" климатици Haier.
и аз за деком мислих огош.
на друго място не съм срещал.
Цитат:
Първоначално публикувано от ipnaid
DA89X1C-20FZ- този тип компресори не ги ли слагат и на "прочутите" климатици Haier.
Да, на ниакой от Haier има същият модел компресор. Но компресора е само един от компонентите в системата. Топлообменници, схема за управление - това са другите също толкова важни компонента.
Здравейте!Втора зима се отоплявам с FUJI ELECTERIC 12LCC,и съм много доволен от машинката,но напоследак забелязвам че размразява без нужда т.е без да е натрупал скреж по топлообменника.Това размразяване трае най много 5 мин.,и не е съпроводено с теч от дренажа,а се вдига пара.Иначе си толпи без забележки при зададени 25' си поддържа 26-27'.Дали според вас имам повод за притеснение или не.Предварително благодаря за вашите отговори.
KumaLisko тази зима и при мен е така,няма скреж а се размразя около 5 минути.Fujitsu 09LCC
благодаря за информацията,
може да си направя разходка до Пловдив, че в практикер София масово има само LGC
Цитат:
Първоначално публикувано от KumaLisko
Здравейте!Втора зима се отоплявам с FUJI ELECTERIC 12LCC,и съм много доволен от машинката,но напоследак забелязвам че размразява без нужда т.е без да е натрупал скреж по топлообменника.Това размразяване трае най много 5 мин.,и не е съпроводено с теч от дренажа,а се вдига пара.Иначе си толпи без забележки при зададени 25' си поддържа 26-27'.Дали според вас имам повод за притеснение или не.Предварително благодаря за вашите отговори.
Вчера и при мен така размразяваше Panasonic-a.Само едим път го видях ,за не повече от 3 мин.Няма от какво да се притесняваш.Те си знаят работата.
Явно всичко е нормално.Мерси за бързите отговори.
Цитат:
Първоначално публикувано от Board_Man
Добре де, аз имам 9LGC в едно ръководство за климатика пише следното: "спирален компресор за прав ток"! Как ще обясниш, че в линка който си дал пише:" Voltage: 220V, Frequency: 50Hz, Phase Condition: single phase"?