Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
gadelinka, съчувствам ти за дефектиралата 12ка. Тия 12LGC са с компресора на 12LCC, та този компресор се е ползвал дълги години в LCC серията за която се говори само суперлативи. В тая връзка питам:
-Старата серия (LCC) как се е държала в смисъл колко често е дефектирала и за какво? Компресора специално - колко на буклука са отишли?(горе/доло разбира се)
*това го питах и преди няколко дни - гробна тишина. Не ме карайте да си мисля че хвалите серията и марката насила, за да привличате клиенти. Като се замисля съм доволен от моята машинка, но също така в службата имаме 6 други машини - далеч по-евтини но и те си топлят - не знам :081: къде ли е истината на практика и струват ли си двойните пари? В моя офис за 600лв Осака до вчера не я обичах хич, но днес на -10* си топли хайванчето - нещо се разбъмча и отидох да я видя отвън - свети като нова и бръмченето беше спряло - позамислих се ... тия с Митсубишитата по 100 лева нагреватели слагат?!? - луда работа :help
Здравейте!
Имам климатик FUJI RSA 12LCC. Когато го изключа(предимно сутрин) се затварят жалузите и изгасва червената лампа "Operate". След минута обаче тази лампа започна да мига за около 10-15мин. и изгасва окончателно. Това поведение нормално ли е според вас?
Е, то много зависи комшиите отдолу колко топлят. Аз преди на квартирата едната стая цяла зима не пусках печка и не падаше под 19-20 градуса. Факт. Но 2 етажа под нас се палеше печка на дърва и коминът минава през стаята. Така че тая топлина не е само от климатика а и от комшиите най-вероятно.
Замръзнали му тампоните на компресора? Как ще замръзнат, за толкова пари, а и дават Nocria да работи до -20, а тикива температури още няма. И къде са тези тампони, защото като го слагаха питах техниците тампони няма ли да слагате и те ми отговориха, че нокрията е толкова безшумна, че не необходимо. Да няма друг проблем, защото и струята е леко топла, а не топла.
Цитат:
Първоначално публикувано от dgenov
-Старата серия (LCC) как се е държала в смисъл колко често е дефектирала и за какво? Компресора специално - колко на буклука са отишли?(горе/доло разбира се)
Бях писал преди време че на едната от две нови 12LCC на генерал започват да мигат светодиодите с грешката Compressor Location Error. След като са дошли от фирмата да видят проблема не са могли нищо да направят и са смъкнали външното за ремонт.
Цитат:
Първоначално публикувано от donevo
Здравейте!
Имам климатик FUJI RSA 12LCC. Когато го изключа(предимно сутрин) се затварят жалузите и изгасва червената лампа "Operate". След минута обаче тази лампа започна да мига за около 10-15мин. и изгасва окончателно. Това поведение нормално ли е според вас?
Да, когато на вън е ниска температура при изключване на машината задължително се включва програмата за размразяване и за това мига светодиода. Спира окончателно след като размрази.
Цитат:
Първоначално публикувано от dgenov
Старата серия (LCC) как се е държала в смисъл колко често е дефектирала и за какво? Компресора специално - колко на буклука са отишли?
Справка в следната тема:
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg295784
Цитат:
Първоначално публикувано от donevo
Здравейте!
Да, просто е размразил. Но не е желателно да го спираш.
Цитат:
Първоначално публикувано от Rang
Замръзнали му тампоните на компресора? Как ще замръзнат, за толкова пари, а и дават Nocria да работи до -20, а тикива температури още няма. И къде са тези тампони, защото като го слагаха питах техниците тампони няма ли да слагате и те ми отговориха, че нокрията е толкова безшумна, че не необходимо. Да няма друг проблем, защото и струята е леко топла, а не топла.
Как е изведен конденза от външното тяло? Имаш ли тръбичка отдолу?
Доколкото съм чел по форуми и каталози възможностите на тази нокрия, даже едно време се чудих дали да не си я взема, мисля, че не е нормално да се държи по този начин машината.
Може би е най-добре да се извика специалист да я погледне.
Здравейте!
Имам климатик Fujitsu 12LCC от два дена събота и днес температурите в чирпан са -15 точно зададените 27гр духа леко топло когато паднат температурите под -10 гр тогава започва да духа топло
и какъв точно ти е въпроса?
може би е добре да ни кажеш при тези така зададени градуси колко поддържа в помещението?
дай малко повече инфо.
Цитат:
Първоначално публикувано от flint
и какъв точно ти е въпроса?
може би е добре да ни кажеш при тези така зададени градуси колко поддържа в помещението?
дай малко повече инфо.
20гр
сложи го на HEAT, вентилатор Medium градуси - 24, да видим как ще се справи.
питата отвън е чиста предполагам?
също така имаш ли топлозагуби - от лоша дограма и така нататъка?
Цитат:
Първоначално публикувано от slaviperko
20гр когато паднат температурите под -10 гр 25гр
а колко е голяма стаята и щорите на долу ли ги държиш?