Ми да вземеш да им ги махнеш ли? Мазохист.
Преглед за печат
Ми да вземеш да им ги махнеш ли? Мазохист.
Здравейте на всички
много интересен и полезен форум
Аз имам климатик FUJI 12 LGC но никаде в темата не срещнах коментар за него
Знам че FUJI и FUGITSU са почти еднакви а и като сравнявам ТТ данните е така но все пак едно и също ли е
Поздрави
Абсолютно едно и също нещо.Прибави и ДЖЕНЕРАЛ ФУДЖИЦУ към сметката. :Drinks:
Точно за Генерала 12ката, толкова много се е писало ... Петко чети момче - и че са едно и също го има поне десет пъти!
Dreider, смили се над машинките - майни ги тия тапи! Ще ти се отплатят.
Мерси
Моля :Drinks:. Въпреки първоначалното недоверие към модела(заради техническото му изпълнение спрямо аналогичния модел от предходната серия - намалена мощност), от личен опит мога отговорно да заявя - машината се справя повече от чудесно при тези екстремни зимни условия по отношене на топлене/размръзяване :bravo
Твоя е почти като стария, добре, че си имал нужда от 12-ка. 9-ката по-грубо са я опоскали.
Да и аз съм много доволен от 12 LGC справя се супер в тези студове
Пак съм аз.
На единия махнах щуцера преди 2 дни, но все още не се е размразил, въпреки че го изключвах.
Другия за да махна маркуча ми трябва 6 метра стълба и мераклия да се качи по нея, щото аз не искам.
Освен шума може ли да се прецака нещо на машините.
акако леда стигне до перката, ще разберешЦитат:
Първоначално публикувано от Dreider
Наи-малкото им намаляш живота и то доста.
Dreider, не са ли ти в гаранция машините? Обади се на фирмата, ще ти влязат в положение щом става въпрос за здравето на климатиците ми се струва? Както са го монтирали(6 метровия), така ще се качат да махнат щуцера - не вярвам да откажат.
Иамам следния проблем с моя климатик FUJITSU ASYB 12 LDC: Преди 5-6 дни като се прибрах и не иска да тръгне да топли - мигаха две лампи - на "operation" и "timer" ... обадих се във фирмата която го монтира, като дойдоха го тестваха и го взеха като казаха че ще го носят чак в София .. на другия ден казаха че в сервиза в София казали че било замръзнало маслото в компресора!!!! и не трябвало да го демонтират а само да се загрее!!! ... върнаха го и след като загряха маслото наистина тръгна! интересното е че докато подграваха компресора огледах външното тяло отвътре и се изненадах, че на перката пишеше PANASONIC и MADE IN CHAINA ... и на още една част пишеше MADE IN CHAINA .... а ми казаха че бил японски!!! ... въпросите ми са: наистина ли това му е бил проблема на моя климатик или тия ме хвърлят в музиката!? ... нормално ли е това, след като много по евтини климатици си работят и не им замръзва маслото - независимо че също ги изключват! и втория въпрос - как така пише панасоник в климатик фуджицу?
Проблема със замръзнало масло е много много рядък но пък се случва и в най добрите семейства понякога се получава и от монтаж със тръби коит оса пълни с влага дано твоя случай не е такъв.Както на компресора пише тошиба така и на перката пише панасоник просто ползват техни продукти.
А това че пише made in chaina не го прави китайски климатик всичко що се внася в България се прави там друг е въпроса под чии контрол дали на японци или на китайци ако ме разбираш.
fire73
Климатика беше ли изключен от контакта докато си отсъствал ? :)
Същата машина монтирана при родителите ми тръгва без проблем при -19* Не, че това е правилния начин да се оперира с климатика, но ми умръзна да обяснявам!!! :taz :RTFM: