Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Цитат:
Първоначално публикувано от ggoouu
Здравейте.Имам Fujitsu-12LD но както падне температурата под 2*-3* градуса и от външното тяло се чува бучене като от трафопост.Колкото повече пада живака толкова повече се увеличава шума.Идва момент в които като си легнем в спалнята(LD-to e в хола)и си го чуваме доста добре този шум-много е дразнещо.От ф-та от която го купих ми казаха,че било съвсем нормално и да не се шашкам,дори не пожелаха да дойдат и да видат за какво става на вапрос.За мене не е нормално на комшииката OSAKATA за 700 кинта да работи по тихо от моето Fujitsu.
Някой със същия климатик да има подобни проблеми?Иначе е много икономичен и топли ЯКО-за 3 месеца имам точно 220 лв. ток,отоплявам 2 стаи=32 кв.м.=80 куб.м. изключвам го на 10 дена за 20-30 мин.докато изчиста филтрите.Задал съм му 22* и си поддържа 21* в хола,спалнята 19*-20* e когато беше -18* го засилих на 25* и си поддържаше между 19*-21* в двете стаи но...... от 3-4 дни се застуди малко и тоз шум пак се появи :help
Това дето си го описал много прилича на моя случай. Имах такъв проблем и го реших със слагането на тампони. Отделно направих тема по-въпроса. Ако ти е интересно погледни тук: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,39477.0.html
здравейте.един въпрос.ве4ер си оставям климатика на 19 градуса.толкова си ги и прави.сутринта като стана го усилвам на 22 и поработва 4ас и се размразява за 3-4 мин.а видимо няма заскрежаване по него и си е сух и нищо не капи след размразяването.нормално ли е.мерси.
Нормално си е, няма проблеми.
Здравейте.В някои от коментарите за 12LDC се споменава,че като работи мирише на озон. Как мирише озонът? Неприятно ли е?Вредно ли е?
О, много мирише озонът, на кислород най-вече...
Още помня в детската градина ни облъчваха с ув лампи, слагаха ни очила. Имаше една специфична миризма. Не е вредно.
Подобна миризма се усеща от време на време в стаята, където ми е Sanyo-то с UV-лампата. За друго не знам, но убива микроби и плесени.
Fujitsu 12 lgc презадоволяваща като качество--цена :yahoo: http://www.dekom.bg/index.php?page=p...b56c8cb4663063
Ехх, като казах преди време че реалната цена на машината е около 1000лв а не 1600, бил съм явно много близко това да се случи и на практика :Drinks: Да вметна - монтажа от Деком не е включен в офертата и е 180лв. Има опция монтажа да се извърши от друга работна група по предложение от клиента, но тогава гаранцията се поемала от монтажната група на клиента.
Доста пари са направили в началото търговците продавайки с огромни надценки модела LGC, не че сега надценките им не са големи. Затова и те така бурно реагират при опита на някой да каже нещо лошо за тези три марки производители на тези три LGC, LCC, LDC проблемни модела.
Просто модела при производителя е с ниска цена отговаряща на по-ниското му качество. И е напълно нормално за цената им когато им стане студено компресора на моделите LDC, LGC, LCC да не иска да работи. Това изглежда не е много голям проблем, защото когато отвън се стопли времето пак си тръгват. Още веднъж отбелязвам, че не се развалят просто компресора в студеното време се мъчи да тръгне, но не може.
Изглежда само на мен ми се струва ненормално да те излъжат да дадеш 1 600 лв. за климатик който взимаш уж да те топли а той да отказва в студеното време да работи. После се налага техници да викаш и с проблеми да се занимаваш, за да го накарат да тръгне вместо да забравиш, че климатик си купил и само да се топлиш с него.
valen1 3-4 човека се обадиха с такъв проблем и го искара че всички продадени климатици са така.От хиляди продадени климатици няма как да няма дефектни от която и да е марка.Моля те не преувеличавай.Без да се обиждаш, но или си промени мнението както е в действителност или си го истрий сам.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
Мдааа, тия от Деком избиха рибата :bravo Цялата серия LGC е намалена, но 12ката направо няма равна - по-ниска и е цената от на 7мицата от същата серия. И като гледам по-надоло Медейките - ще си стигнат цените в скоро време май?
http://www.dekom.bg/index.php?page=p...6e2d2298a91f8f
П.С> обадих се в Деком: Fujitsu ASY-A12LGC Цена: 1179 лв. НЕ е печатна грешка :Drinks: По любопино ми е как ще реагира конкуренцията след слизането на Фужитсу на тяхната маса(тия марки и модели които са в този ценови диапазон до 1200лв)?
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Затова и те така бурно реагират при опита на някой да каже нещо лошо за тези три марки производители на тези три LGC, LCC, LDC проблемни модела.
Просто модела при производителя е с ниска цена отговаряща на по-ниското му качество. И е напълно нормално за цената им когато им стане студено компресора на моделите LDC, LGC, LCC да не иска да работи. Това изглежда не е много голям проблем, защото когато отвън се стопли времето пак си тръгват. Още веднъж отбелязвам, че не се развалят просто компресора в студеното време се мъчи да тръгне, но не може.
Изглежда само на мен ми се струва ненормално да те излъжат да дадеш 1 600 лв. за климатик който взимаш уж да те топли а той да отказва в студеното време да работи. После се налага техници да викаш и с проблеми да се занимаваш, за да го накарат да тръгне вместо да забравиш, че климатик си купил и само да се топлиш с него.
1.Проблемни на каква база?
2.По-ниско качество спрямо КОЕ друго качество?
3.Ваденето на генерални заключения по този начин е дост плиткоумно
4.На база какво го отбелязваш това?
5.За кой по точно модел става въпрос?
Аве няма ли модератори тука?
Цитат:
Първоначално публикувано от dgenov
И като гледам по-надоло Медейките - ще си стигнат цените в скоро време май?
По любопино ми е как ще реагира конкуренцията след слизането на Фужитсу на тяхната маса(тия марки и модели които са в този ценови диапазон до 1200лв)?
Нарича се СЕЗОН цялата работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Доста пари са направили в началото търговците продавайки с огромни надценки модела LGC, не че сега надценките им не са големи. Затова и те така бурно реагират при опита на някой да каже нещо лошо за тези три марки производители на тези три LGC, LCC, LDC проблемни модела.
Мамка им търговци,бой по главата.Айде де.Ще печелят пари,а.Не купувайте от търговци.
Само от гаражни майстори.Даже и без гаражи да са.
[quote ]
Аве няма ли модератори тука?Нарича се СЕЗОН цялата работа.
[/quote]
То хубаво викаш сезон ама според теб кой вече ще си купи този модел за 1600 като знае ,че дори и на 1200 фирмата пак е на печалба ?
И какви изводи трябва да си направи потребител който за първи път чете форума и в една тема се говори , че свестен инвертор 12-ка не може да струва по-малко от 1600-1800 лв. , в друга тема много хвалят една марка , а на края се оказва че този модел уж много хубав а струва колкото Мидея.Нещо се обърках ! Прекалено сложно стана за моя лаишки мозък. angel