Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
В тази тема трябваше да си постнеш въпросчето http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33657.300.html
Тези 86 кубика , защо да не се стоплят с този климатик?? Ако имаш повечко пари, може да си вземеш нещо по-добро, но и това не е лошо
Този климатик ще ти подсигури по 76 вата на кубик/максимум/, няма да е чак толкова зле
bauer: Климътикът Fuji Electric RSA 12LCC, го дават:
отдадена мощност - отопление - 4.8 (0.90 - 6.70) kW
консумация - отопление - 1.23 (0.35 - 1.72) kW
Мощността на отопление за която е проектиран да работи е 4,8 кW, това прави 4 800 вата делено на 85,8 кубични метра = 55,95 вата на кубичен метър. Като прибавим цяла стена в прозорци и ако съседните помещения не се отопляват климатика ще работи на максимум почти винаги, а както знаем целта за икономий при инвертора не се постига с непрекъснато 100 % натоварване на компресора.
Според мен климатикът като марка е хубав, но мощността му не е за такова помещение. За такова помещение трябват поне 75 вата на кубичен метър.
Благодаря за отговорите, това 6.7 макс отдаване ме подведе :-(. Ще мисля, за по-скъп вариянт докато не е станало късно, че след това ще пълна темите с това как дадох 1700 с монтаж и ми е студено :081: или сметката как ми е като за обикновен климатик :081:.
Благодаря.
Sorry, за писането в отделна тема, как мога да преместя написаното там ?
Май никак :-(, sorry.
Не виждам смисъл от сериозно презапасяване с енергия, все пак в България има около 10-15 много студени дни в годината, а имаш само една външна стена, не смея да давам оценки, тъй като всяко жилище е различно ...топло или студено
Може да разпиташ за тази 14-ка http://ekomarket.net/49/55/355.html , защото с 18-ката вече отиваш на 2800 лева
Може да вземеш 14-ка, но не съм убеден, че ти е необходима. Има значение дали съседните стаи на това помещение се отопляват. Тази 12-ка е доста по мощна от 12-ките на други марки. Номиналната мощност е почти 5 киловата. Ако нямаш намерение да поддържаш екстремно високи темепратури (23-25 градуса няма да имаш никакви проблеми) Нормално за един климатик е да поддържа температури от 20-22 градуса.
[img width=450 height=600]http://images22.snimka.bg/004867828.jpg[/img]
За по-любопитните/като мен / :)
Fujitsu ASYA 09LCC - компресор.
Това че е МADE IN CHINA не ме изненада, повече щях да съм изненадън ако пишеше нещо друго!
Но като прочетох TOSHIBA, се опулих :yikes мислех че Fujitsu слагат компресори собствено производство.
някъде назад в минали месеци се е коментирало че компресора често е Тошиба ,макар че имат и собствено производство
Този модел компресор, го поставят и на NEC, HAIER и на някакви неизвестни марки, по интересното е, че СОР му е различен в различните източници.
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Този модел компресор, го поставят и на NEC, HAIER и на някакви неизвестни марки, по интересното е, че СОР му е различен в различните източници.
COP е различен при различните машини.
Мери се при определени условия и определено зависи много от компресора, но не само.
Вероятно си забелязвал, че се случва 9ка и 12ка инвертори от една серия да са с еднакви компресори, но с различни изпарители и/или количества фреон.
//edit
В тази връзка - вероятно ще е интересно да отбележим, че компресори като горния съвсем очаквано се поставят и в климатиците Midea
не само компресора в важен ,за КОП голяма роля играе и капацитета на топлообменниците ,наличието на ТРВ както стана ясно наскоро благодарение на колегата valen ,както и електрониката която управлява всичко това ... определено никоя Мидея не топли като Фуджитсу 12LC при -10 и надолу ,нищо че е със същия компресор
Специално този компресор е двойнороторен DC INVERTER.Не знам колко модела на HAIER и Midea са правотокови инвертори.Може би слагат пак TOSHIBA но за променливотокови инвертори.
Интересно ми е , кой видя същия компресор в Мидеа , Нек , Хайер и незнам си ко си .
Доколкот знам един добър компресор струва към 800 кинта .
Та как така климатик с такъв компресор е по евтин от стойността на самия компресор ?
Лада аз в Мидея не съм го видял, но в долните линкове можеш да го видиш и в НЕК и Хайер и някаква измислена марка.
www.haier.com.hr/hrv/getfile.php?file=HSU-09,12RU03R2(SDB)-SM.pdf
http://www.cn.necel.com/cn/applicati...ance/bldc.html - 19k -
www.frigobox.hr/download.php?id=1766970,549,1
www.chinagmcc.com/product/swage-x4c.htm - 28k -
Carrier 38NYV Silver/Gold сериите са с DA89X1C-23FZ. Много клими от серията Toshiba SKV серията също.
Компресорите DA89X1C-23FZ/20FZ/20FZ3 струват ~70 долара от производителя AISLU - Китай (Тошиба са, произвеждани от Аислу). Колко струват крайна цена на дребно - не знам.
Наистина има модели на Haier (HSU-09HV03 R2) и Midea (MSC-12HRDN1) с тази серия компресори на Toshiba. DC Inverter-i са.
Признавам за Fujitsu-to и аз останах изненадан.
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Този модел на HAIER HSU-12RU03/R2 е един от малкото им правотокови инвертори и струва към 1500 лв.