Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Цитат:
Първоначално публикувано от naydenov69
И от какъв зор?Все едно чувам ,че нов мобилен апарат трябвало да се зарежда първия път 12 часа.
Ами за да се разкара фреона по магистралата, климатика да темперира помещението, компресора да разкара маслото и да поработи като хората.Ти караш ли си колата със 120 км, когато е чисто нова и върви ли така добре, както когато е на 30000 км.Като всяка нова машина, имаща триещи или плъзгащи части, и на компресора му трябва малко време за да заработи добре.
Цитат:
Първоначално публикувано от denis_7
ей хора днес си поръчах FUJITSU 12LGC много отрицателни отзиви прочетох тук и взех да се чудя?дали не трябваше Дайкин да взема?имам всеоще време да се откажа от фужито
Никакъв проблем нямам с 12LGC - охлажда прекрасно, безшумен е и икономичен. За отопление още не мога да кажа - ще чакаме зимата, но мисля, че няма да се "изложи". ;)
Хора помагайте, че се притесних мноооого. Днес включвам климатика на 26 гр./отопление, вентилатор-АУТО (в стаята е 22) и почва едно чудене: духне леко, спре, пак духне малко топъл(не-много) въздух и пак спре. Вдигам му градусите на 30 пак същото. Слагам вентилатора на МАКС - задуха силно, но пак въздуха който излиза от климатика НЕ е много топъл. Моля кажете: 1. Нормално ли е това поведение на климатика? 2.Как да накарам(от дистанционното) климатика да духа възможно НАЙ-топъл въздух? 3. Колко градуса трябва да е температурата на въздуха излизащ от климатика(измерен непосредствено пред пластмасовите дупки на вътрешното тяло)?
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
... и на компресора му трябва малко време за да заработи добре.
без майтап? ... колко малко време? ... моя(12LGC) е работил само два/три часа миналата седмица на охлаждане и днес за сифте го пускам на затопляне, ама нещо не духа много топло и ще викам майсторите - или аз бъркам нещо?
Цитат:
Първоначално публикувано от dgenov
Хора помагайте, че се притесних мноооого. Днес включвам климатика на 26 гр./отопление, вентилатор-АУТО (в стаята е 22) и почва едно чудене: духне леко, спре, пак духне малко топъл(не-много) въздух и пак спре. Вдигам му градусите на 30 пак същото. Слагам вентилатора на МАКС - задуха силно, но пак въздуха който излиза от климатика НЕ е много топъл. Моля кажете: 1. Нормално ли е това поведение на климатика? 2.Как да накарам(от дистанционното) климатика да духа възможно НАЙ-топъл въздух? 3. Колко градуса трябва да е температурата на въздуха излизащ от климатика(измерен непосредствено пред пластмасовите дупки на вътрешното тяло)?
Не се чуди така работят инверторите нали искаш икономия той преценява че не ти е нужно топло има датчици външен и вътрешни.
Ти гледай дали си достига зададената от теб температура в стаята след няколко часа работа /отчети я с стаен термометър/ .А с колко топло духа той си знае.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Не се чуди така работят инверторите нали искаш икономия той преценява че не ти е нужно топло има датчици външен и вътрешни.
... хубаво икономия и да умува ако поддържа даден градус, обаче как ще преценява сам че "НЕ ми е нужно топло", като му задавам принудително от 22 стайна на 30 - не значи ли това да духне на макс? според мен във въпросната ситуация топлината която излизаше от него - съвсем не е 4 кВ, мислех си че като му дам "форс" и ще духне горещ въздух? Да ама НЕ! Трябва да къпем бебето на 26 градуса и като гледам май една духалка ще затопли по-бързо(не може да си държиш ръката отпред от жега). Къде са му тогава киловатите на този климатик?! кога ще ги "пусне" не ми става ясно :( незнам защо но от изчетения материал за климатици и киловати и т.н. бях останал с впечатление че климатика ЩЕ топли! - значи че ЩЕ духа МНОГО топъл въздух и ще загрява по-бързо дадено помещение от два пъти по-слаба "духалка" примерно или бъркам?
не бъркаш ,нещо му има според мен .. мойто фужитсу ако му задам 3-4 градуса над стайната забичва много яко и духа доста горещо
Да се вкюча само замалко и да попитам дали няма Hi power копченце на дистанционното? При мен на Mitsubishi-то има такова и като го натисна климатика задухва на max. power колкото му е капацитета и автоматично се изкллючва след 15 мин. Функцията работи както за отопление така и за охлаждане. Много хубаво е измислено когато се прибереш и искаш бързо да спадне или да качи няколко градуса.
Погледни характеристиките на LCC серията , все едно постоянно е на Hi power :)
Коя е тази серия LCC? Непознавам такава на Mitsubishi HEVY ...
За Fujitsu General стаа на вапрос :)
Вчера имах възможността да пробвам мойто 12LGC в режим на отопление, пуснах го на макс (30 градуса), и реших да измеря температурата на въздуха който излиза от жалузите, термометъра достигна до температура от 50 градуса за около 3-4 мин., след което се отказах поради причината че ми стана доста горещо :) .
Мен лично от една страна ме е яд от друга не че смениха lcc-то с lgc просто с lcc всичките ми клиенти съм ги испотявал зимата само шума на външното тяло беше силен толкова ли неможаха само шума да оправят без да сменят модела :) дано lgc-то се представи на ниво зимата.
Поне дизайна да не бяха променяли щях да съм :yahoo:
Цитат:
Мен лично от една страна ме е яд от друга не че смениха lcc-то с lgc просто с lcc всичките ми клиенти съм ги испотявал зимата само шума на външното тяло беше силен толкова ли неможаха само шума да оправят без да сменят модела :default дано lgc-то се представи на ниво зимата.
Поне дизайна да не бяха променяли щях да съм yahoo
И LD-то ги изпотява, за 300лв отгоре