Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Цитат:
Първоначално публикувано от bauer
Да модела беше точно FTYN50-(нещо си). Обаче в крайна сметка реших да не рискувам и поръчах Fuji 14 LCC за 2200 с монтажа.
Надявам се цената да е добра :-). Може би Daikinito да е по-дурако устойчиво, но не рискувах :)
Много се радвам, че ми help-нахте, имам да черпя :yahoo: :Drinks: :Drinks:
С Даикина нямаше да сбъркаш. Този модел е много добър, по добър е от по-евтините инвертори, а даже и от по-скъпите.
Иначе Фуджитсуто наистиан вдига по високи обороти. Затова и максималната му мощност е по-голяма.
Цитат:
Първоначално публикувано от markoni_bg
Здравейте,
Имам намерение да стана собственик на Fujitsu 12-ка - каква е разликата между LCC и LD освен плазмения филтър и заслужава ли да се дадат 300 лв. повече за LDD.
Благодаря ви.
Освен филтрите и че LD е с DC вентилатор на външното тяло нямат други разлики.Ако е за детска стая по добре LD.
Има и разлика в дизайна на вътрещното тяло .
Не че има значение де. Ама мен на LC ме радва пойче от DC :yahoo:
dan66
DC вентилатора е на вътрешното тяло.
Мерси за отговорите. Какво точно представлява DC вентилатора?
markoni_bg
По-компактен. 1,5 пъти по-мощен. 20% по-висок топлообмен в сравнение с конвенционалните модели :)
Това според каталога.
LD обаче не го дават с DC мотор
Jackas и двата модела са с DC вентилатор на вътрешното тяло разликата е в вентилатора на външното тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
markoni_bg
По-компактен. 1,5 пъти по-мощен. 20% по-висок топлообмен в сравнение с конвенционалните модели :)
Е да де ама и двата са инвертори. Така че кви конвенционални модели ?
И двата модела са с еднкави характеристики, така че за крайния потребител го боли .... дали вентилатора е DC или AC. Разликата в цената е доста голяма и невиждам смисъл да се купува скъпия модел.
dan66
Информацията я черпя от каталога, където нищо не е опоменато за вентилатора на външното тяло. Не казвам че не си прав, но за по-голяма точност трябва да се гледа сервизната документация.
lada2107
Става въпрос за самите електромотори на вентилаторите, не за за климатиците като цяло. Разбирай, правотоков /DС/ и конвенционален /AC/ мотор.
Julian е прав. След като и давата климатика са с единтични характеристики, какво те грее с какъв вентилатор е, пък бил той във вътрешното или външно тяло.
Съществената разлика е в плазмения филтър. Дали си заслужава да се доплати за него 300лв. или не, всеки сам си решава.
Много ви благодаря за отговорите. Вероятно ще купя DC, заради плазмения филтър. Въпреки доста изписаното относно приликите и разликите между Fujitsu, General i Fuji, все пак коя от трите е за предпочитане - забелязвам, че Fuji са най-евтини, някой знае ли защо е така, при положение, че характеристиките им са еднакви?
Все тая какво ще вземеш. Гледай колко е гаранцията, че има и със две години.
Цитат:
Много ви благодаря за отговорите. Вероятно ще купя DC, заради плазмения филтър. Въпреки доста изписаното относно приликите и разликите между Fujitsu, General i Fuji, все пак коя от трите е за предпочитане - забелязвам, че Fuji са най-евтини, някой знае ли защо е така, при положение, че характеристиките им са еднакви?
Аз съм за Fujitsu - малко предубеден съм към тази фирма и имам симпатии, макар и да знам че различните браншове са различно нещо. Първия ми иглен принтер бе Fujitsu DL-900 - желязна механика, якпонско качество. И до сега си бачка без проблеми. Едно от така добрите хардове за PC-та бяха на Fujitsu, както и магнито-оптичните им устройства. Сега и лаптопа ми е Fujitsu-Siemens, и заради последното допълнение (Siemens) ми се струва малко скапан... но... Не знам но ето нещо по същество: Онзи ден загледах едно доста неприятно заледено външно тяло, и като зачетох марката - бе Fuji - което доста ме учуди! Нещо се е оакала програмата за размръзяване май.. но може да е и въпрос на модел.
И моя е FUJI electric RSA12LCC,но няма проблем с размразяването и във големите студове тполеше перфектно и тще топли де,така че не се притесняваи да вземеш и него.
Цитат:
И трите марки са абсолютно еднакви,имат еднакви части и излизат от едни и същи поточни линии.
Всъщност Fuji Electric е фирма -майка /собственик на акциите / на Fujitsu- General .