Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
И друг път съм писал в темата за един 12LCC на мой познат. Това климатиче натрупва лед по една педя под тарелката и чак ми се плашеше окото миналата година да не вземе да падне външното тяло. По питата да не говорим. Обаче си топли супер. При теб как е, топли ли?
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Забелязал ли си как се стига до натрупване на страничния лед около капака - по време на процесите на размразяване не успява да оттече до чисто на самия топлообменник или има и някакво навяване на сняг в тази посока, което го кара да трупа допълнително? Тоест ако работи без навяване на сняг, забелязал ли си на това място да остава скреж след размразяване?
леда се е образувал от мъглата тогава не валеше сняг, а след разкрежаване просто остава неразмразено в долната част на топлообменника, това е снимка от днес:
на втората снимка си личи новото заскрежаване в горната част на топлообменника, а надолу е леда който остава след размразяването, явно не му достига сила да го разтопи, външната температура беше -5. Мощността която дърпа при размразяване достига 600W. Иначе топли, но при голямото заледяване /снимката от предишния ми пост/ точно след мъглата след като размрази остана една стена от лед и скреж, която спира преминаването на въздух и тогава осезателно намаля топлооддаването вътре :)
Притесненията ти са основателни. Ел. мощността при размразяване е в границите. За какъв период от време държи пуснат дефрост процеса? Иначе има 2 причини да се държи така според мен. Едната е наистина да не му стига мощност заради проблеми с фреона. Може да го установиш като замериш дали успява на макс да достигне очакваните температури. Другата е в сензора на външното тяло. Има вероятност да се е прецакал и да репортира по-висока температура за това процесора да не може да се сети че трябва да размразява по-чето и даже да изключва преди окончателното размразяване като си мисли че температурата на топлообненника е в необходимите граници.
Ogosh, тази решетка на топлообменника можеш спокойно да я разкараш. Кажи да ти я махнат като дойдат да пълнят фреон, което явно ще се наложи.
Ogosh -каква е тази мистерия.
Да не би стрехата да няма улук който да събира водата отпокрива на къщата и когато вали или се топи снега водата от стрехата да гипсира климатика?
Здравейте, от около 2 месеца имам климатик фуджису 12лгс. Прави ми впечетление че от както времето застудя - имам предвид под нулата, от климатика въобще на тече вода. Като го гледам от долу висят няколко висулки и това е всичко, чудех се дали да не махна пласмасовата тръбичка отдолу. Не зная това нормално ли е. Иначе като цяло съм доволен.
според мен,не му тече от стряхата
Цитат:
Първоначално публикувано от fena_vd
Здравейте, от около 2 месеца имам климатик фуджису 12лгс. Прави ми впечетление че от както времето застудя - имам предвид под нулата, от климатика въобще на тече вода. Като го гледам от долу висят няколко висулки и това е всичко, чудех се дали да не махна пласмасовата тръбичка отдолу. Не зная това нормално ли е. Иначе като цяло съм доволен.
Махни я, че всичко е замръзнало. Обаче сега махането ще е доста трудно. Трябва да прибегнеш до горещата вода :)
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Махни я, че всичко е замръзнало. Обаче сега махането ще е доста трудно. Трябва да прибегнеш до горещата вода :)
Благодаря ще опитам да я махна,
С Fujitsu-General 12LGC отопляваме стая с размери 5.30 х 3.70 х 2.80 с две външни стени - дългата на юг, късата на запад, отгоре таванска стая (празна и много студена), отдолу пенсионерка, която май не се топли. Та... при -1 -2 градуса, за да поддържаме 21-22 градуса в стаята, трябва да набримча климатика на 24-25 поне, а вечер като го оставя на 20, то на сутринта в стаята е 16-17 градуса, което не ми се вижда нормално. Аз ли бъркам някъде или на климатика не му стига мощност? Външното тяло се размразява нормално, не натрупва лед, по-точно като се появи скреж и се размръзява.
Еми, ако не си отоплявал дълго стаята си ще и трябва време да се затоплят стените и всичко в нея. Моя съвет е да държиш климатика в продължение на 24 часа на 25 ,26 и повече градуса за да я затопли хубаво,след това му задай 23 градуса и мисля ,че ще ти подържа21 ,22 градуса.За да се получи това не трябва да изключваш климатика.
Цитат:
Първоначално публикувано от Airfan
С Fujitsu-General 12LGC отопляваме стая с размери 5.30 х 3.70 х 2.80 с две външни стени - дългата на юг, късата на запад, отгоре таванска стая (празна и много студена), отдолу пенсионерка, която май не се топли. Та... при -1 -2 градуса, за да поддържаме 21-22 градуса в стаята, трябва да набримча климатика на 24-25 поне, а вечер като го оставя на 20, то на сутринта в стаята е 16-17 градуса, което не ми се вижда нормално. Аз ли бъркам някъде или на климатика не му стига мощност? Външното тяло се размразява нормално, не натрупва лед, по-точно като се появи скреж и се размръзява.
Нормално е за 55 кубични метра при минусови температури да не усппе да държи температурата.Просто е слаб.Трябвало е да вземеш поне 4.8 номинална отоплителна мощност-едно 12LD фуджитсу.Ако си финансово затруднен един дайкин FTYN 50F щеше да прави баня в тази стая придружен с малко повече шум.
Пробвай на максимална сила на вентилатора, но при фуджитсу вентилатор на хай е относително...
Airfan пробвай първо с вентилатора на Medium защото на High е доста шумен
Аз съм в подобна но по-малка стая с 44м3 и съм с 12LDC и ако е по-студно с вентилатор на Auto при зададени 23 държи 20-21С, на Medium докарва до 22С.Когато е на Auto решава че е достигнал градусите и работи на Low вентилатора и в далечния край на стаята не достига заданието.