Отговор: Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric
  Ами питах го, ама каза, че няма кво да му го нося. За него силовата е заминала, от там неговата платка съответно тази платка. И каза, че не може да го направи. Ако тук някой може да му го давам инак нося платката в Темпекс за проверка и ако е ок купувам нов мотор и вече никога нов климатик, освен ако не мога да си позволя истински японски.
  Ако беше преди три месеца в мъртвилото с удоволствие щях да ти помогна.
Носи я в Темпекс да я видят. Може да ги питаш дали имат само платка за мотора. То другото трябва да е здраво.
А относно японски климатик съм твърдо ЗА.:)
  Зимъска Румба щи го дам да го оправиш и после ще го пусна за пордан да избия малко от новия хахах или ще седи за резерва след 2 год като изгори и новия да си имам под ръка. Тоя климатик трябвало да го продават с комплект "спешна помощ" да виси закачена под него една "аптечка" и в нея да имам мотор, бушонче, 2 броя лагери и валидол за стопанина :)
  Момци в крайна сметка се оказа че на двигателя нищо му няма, тази сутрин занесох и мотора и платката в Темпекс да шпроверят платката и да си купя нов мотор, ама човека вика я остави тоя мотор тука да го видим и него кво му е може да имаш късмет, и преди малко звъни и вика идваи си ги вземаи работят, само няква жица някъде не правела хубав контакт тва което били открили но другото си боли ок. Страх ме е да се похваля докато не го сглобя довечера и да го пусна, ама човек кога си има късмет :) Довечера ще докладвам тръгна ли, гръмна ли :)
  Супер!:-) А каза ли ти тоя бушон защо ти е гърмял три пъти? От хлабавата жица няма да е. :-) Просто ми е интересно. Късметлия си.;-) 

Sent from my D6603 using Tapatalk
  Ба ша ми кажат, тва ще излезе пълна загатка, единствената повреда по платката беше онзи кондензатор, незнам заради него може ли да е горяла. Мотора не е пипан, в сервиза казаха че са го закачили пуснали и и тръгнал, имало няква жица дето праила лош контакт и са я оправили, ама на платката ли към мотора ли не казаха нямао го техника само приемчика така ми докладва, даи вика 20 лева и бегай. Има и друго обаче :) на кабела бях закачил с книжно тиксо пликчето с резервния бушон, като си взех нещата пликчето го нямаше, та си мисля дали и те не са изгърмели един бушон и тогава да са намерили причината - тоя кабел? или просто са ми свили бушона макар че те трябва да имат с шепи такива. По важното е че климатика вече бачка и ми е ладно, а дано тоя път е за по дълго :)
  Хубав ти е климатика. LDC-то е копие на един модел Фуджитсу от 2004 за японския пазар. Много го харесвам/японския/. 
Вчера цял следобед го мислих от де го изкара тоя нисък преход на 15-то волта. И го измислих..:BigGrin При японските Панасоници има три датчици на Хол без вграден компаратор и се захранват точно от 15-волта през резисторче. От тях е ниския преход/подозрителния/. Айде със здраве да си го ползваш хубавия климатик!:thumbsup:
  Аиде мерси , и не забравяй да оставиш един телефон на ЛС че 4 клими имам , не се знае кога кво що,
 може да те викам :)

- - - - - - - - - -

Румба я сега кажи , днес му мигат индикатора таимер и операте заедно , с еднакво темпо през около секунда или малко повече.
Спряха, маи плазма филтъра не е бил добре щракнат или замърсени клеми.
  Здравейте,
Вчера ми монтираха Fudjitsu ASYG 12 LMCA, който е с някакви филтри.
Едният е ябълков катехинов филтър и казаха на 3 месеца че се сменя.. бил за полените д апречиства.... скъпи ли са, каква им е цената? Не ми казаха и от някъде може ли да се взема по-евтино хехехе
благодаря
  Правилния въпрос е вършат ли работа - не ,след година ги изхвърли просто
  Знам за 40лв/бр. ...., но пък хубаво звучи "ябълков катехинов филтър":)
  Здравейте,
не съм в час като цяло с климатиците, затова имам въпрос...
Имам модел ASHG 12 LECA, къде се намира бушона или бушоните, ако са повече? Във вътрешното или външно тяло имам предвид и кое да се разглоби за смяна? 
Причината е, че е имало токов удар в сградата, докато не съм бил вкъщи и сега не работи климатика. Бил е включен само в щепсела, без да работи самото тяло. Затова на първо четене си мисля, че му е изгорял бушон. :)
Благодаря предварително, ако някой ми отговори.
Поздрави!
  Пробвахте ли първо да го изключите от контакта за 10-20минути?
Какво означава не работи? Никакъв признак на живот няма вътрешното тяло ??? - не светва, не писка, не мърда ???
Ако няма признаци на живот, значи във вътрешното може да се провери предпазителя и варистора, че и греца! Рядко изгаря предпазител просто така, но се случва! Предпазителя го дават 3,15A !
Ако вътрешното тръгне, но външното не реагира, значи и неговият е изгорял, като и там има варистори и пак трябва да се провери защо е изгорял!
Ако не е било под 5гр. външна температура, външното не би трябвало да е включено, но все пак има начин (вероятност) да изгори предпазителя.
Успех!
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
lichen  
 Здравейте,
не съм в час като цяло с климатиците, затова имам въпрос...
Имам модел ASHG 12 LECA, къде се намира бушона или бушоните, ако са повече? Във вътрешното или външно тяло имам предвид и кое да се разглоби за смяна? 
Причината е, че е имало токов удар в сградата, докато не съм бил вкъщи и сега не работи климатика. Бил е включен само в щепсела, без да работи самото тяло. Затова на първо четене си мисля, че му е изгорял бушон. :)
Благодаря предварително, ако някой ми отговори.
Поздрави!

Определено не е предпазителя миналата седмица свалих платка от 9LGC с изгоряло захранване точно след буря през ноща. Търси свестен сервиз на хора с опит по електрониката им.