Отговор: Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric
Цитат:
Първоначално публикувано от
JOKVN
Щом са толкова добри компресорите им,защо тогава самите LG ползват компресор тошиба във флагмана си?
(Само проположение)Може би защото им излиза много по-евтино да го купят от китайците. В Китай производствените разходи и цената на труда са по-ниски, отколкото в Южна Корея. Защо японците си правят климатиците в Китай...
Себестойността остава по-ниска и цената на крайният продукт става по-конкурентна. Кой друг ще ти предложи флагман с отварящ се капак за под 2 хиляди.
Е то и на този компресор на ЛГ пише,че е произведен в китай.
В Китай са най-големите фабрики в целия свят.
Фуджицу слагат и компресори Мацушита/Панасоник в климатиците си. Уж си купуваш фуджицу, но май само надписът на кутията е тяхно производство.:BigGrin
Отговор: Re:Техническа информация за Fujitsu, Fujitsu General и Fuji electric.
Здравейте току що се регистрирах ! Имам следното питане тъй като искаме да си сменим климатика в хола с някой по-иконимичен( зимата плащаме по 330 лв ток) и тих с добра топлоотдаемост и да е ефективен.
Помещението е на 2 етаж от къща тухла с изолаця и 3 камерна дограма.Спрели сме се на модел Futjitsu General ASHG18LFCA/AOHG18LFC 2200 .лв е.Добър ли е ще ни върши ли работа и ако не какво ще ми препоръчате защото сумата който инвестираме не е малка и искаме нещо което си отговаря на парите и като ниска консумация на ел.енергия и да си топли през зимата
Цитат:
Диляна Койнова
Здравейте току що се регистрирах ! Имам следното питане тъй като искаме да си сменим климатика в хола с някой по-иконимичен( зимата плащаме по 330 лв ток) и тих с добра топлоотдаемост и да е ефективен.
Помещението е на 2 етаж от къща тухла с изолаця и 3 камерна дограма.Спрели сме се на модел Futjitsu General ASHG18LFCA/AOHG18LFC 2200 .лв е.Добър ли е ще ни върши ли работа и ако не какво ще ми препоръчате защото сумата който инвестираме не е малка и искаме нещо което си отговаря на парите и като ниска консумация на ел.енергия и да си топли през зимата
Има тема за целта https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...BA-2018-a.html
Попълнете въпросника за по-адекватен съвет.
Splendor е готов за модератор. :)
Цитат:
mimojef
Splendor е готов за модератор. :)
Ни най-малко. Просто форума, ще е по-подреден ако хората пишат в правилната тема :)
Цитат:
djenev
Мисля, че повече от това няма какво да се желае(09KGTA) :
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28173&stc=1 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28174&stc=1
Настроен на 27, отворени всички врати в апартамента, работи само фуджицуто.На някой може да му се стори висока температура, но по-надолу дори ни става хладно. Реално не съм мерил дали поддържа 27, или има някакъв офсет, зададен фабрично. Снимките са от снощи, затова са малко тъмни.
Интересно поведение - след първоначално включване работи 2-3 часа без он-офф цикли, след това направи 1-2 и закова на 77-80W и така с часове, без повече он-офф.
Сега остава да чакам зимата и ако на отопление има подобно поведение, мисля че може да видите в раздел "Продавам" един-два Дайсекая 8. :lol:
Пробвали го на отопление?
milanov, не съм още. Температурите вкъщи все още са в границите на 24-25 градуса, не съм пускал още климатик на отопление. Обещавам като застудее по-сериозно, да пиша. Отделно чакам да пристигнат Sonoff pow r2, ще имам статистика от KGTA и от Дайсекаите 8.
Sniper , имаш уникалната възможност да сравниш 07 и 09 KGTA според теб има ли/усещаш ли разлика в дебитите на двете машини ?
Някой да е измервал мощността на нагревателя на 12LMCBN ?
И при какви условия се включва?
В краен случай, сервизно в което пише нещо по-конкретно.
Благодаря, предварително!
1 Прикачен файл(ове)
Вече имам първоначални впечатления от 09KGTA на отопление. Да припомня, климатикът е в 20кв.м. всекидневна, с прилична вътр. изолация. Настроен на 23 град., поддържа 23.9 - 24.2. Вентилатор на първа степен. Врати отворени навсякъде, в другите две стаи работят Дайсекаи 8.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28693&stc=1
Минимумът, на който съм го видял да падне е 143-147W. Обикновено ако се налага да слезе под 150W минава в офф. Външната температура е около 12 град. в момента. Работи он-офф, като това е почти незабележимо. Развърта много плавно до 450-500W, задържа за кратко и когато стопли и усили вътр.вентилатор почва да сваля плавно до 150-155W.
През деня при нормален битов шум е абсолютно незабележим, не мога да разбера он или офф е. Вечер при абсолютна тишина едва доловимо се чува фреона при тръгване на компресора, при спиране на компресора - никакъв шум от фреон. Явно управлението на EEV-то е изпипано, плавно освобождава налягането, за разлика от Дайсекаите ми, при които около 15сек. след спиране на компресора се чува не слаб шум от "разтоварването" на налягането.
При офф клапата не се качва, остава в същото положение. Вентилаторът не спира напълно, а върти на супер ниска скорост.
Засега много добре се представя. Е, можеше минимумът да е малко по-нисък :BigGrin, но и това е много добре. Дайсекаите и те работят он-офф в момента, но нямам с какво да измеря в момента до какви стойности качват и свалят. Sonoff-ите като дойдат ще ги видя и тях.
В заключение - постарали са се откъм шумове, по-незабележимо работи от Дайсекай 8. При все, че тръбният път на фуджицуто е 2 - 2,5м.
Изразходвана ел.енергия за последните 13часа - 1,467Kwh. Средно на час - 112Wh.
За 20кв.м перфектен разход !
Това с включен lownoise ли е ?