Здравейте,
имам чувството, че климатика ми се държи малко странно.
Моля да дадете едно мнение.
В Спалнята сложих един конвенционален Fuji 12UC,
14кв. + Кнауф изолация на външната стена и таван, 32мм дограма
и две вътрешни стени на стаи които се отопляват.
Включвам климатика и го слагам на 16 градуса, понеже това е температурата на която обичам да спя.
Климатика включва и прави 18 градуса (измерванията са на 1 метър височина). Работи 2:30мин и след това се изключи, обаче след 5,6 мин пак се включи, но температурата не беше паднала до 16 градуса и пак работи 2:30 мин и този път термометора показа 19 градуса, така след в час помещението термометръа показваше 21 градуса. Това нормална работа ли е на климатика ?
Чуда се дали не е повреден датчика за температурата. Опитах се да го достигна, за да видя как реагира, но е доста наврян и неможах :-(. Другото което се чудя е дали климатика не е прекалено голям за тази стая и като е в режим на отопление да си има минимален цикъл на работа/почивка и затова да се получава така.
Тази нощ реших да пробвам нещо друго. Пуснах климатика на AUTO и го сложих на 21 градуса, понеже в стаята беше 23 градуса се включи на охлаждане и понижи температурата с 3,4 градуса, след това се спря и след дооооооста дълго чакане след като температурата падна на 15.5 мина на отопление и взе да затопля за малко. В стаята стана 16.5 градуса и взе да ги потдържа. На няколко пъти го забелязвам, че след като затопли и спре, повдига шлюза нагоре като за режим охлаждане, но не задейства охлаждането (само върти вентилатора на вътрешното тяло с минимааална скорост). Та въпроса ми е това нормално ли е ? Ако да, ще го преживея, хубавото е,че тази нощ спах на климатик и температурата беше горе долу постоянна, но ми идва странна да правя тези гимнастики и да се разхождам с термометъра. Приятелката ми взе да ме базика, че главата ми тиктакала от часовници, термометъри и хидрометри
. Иначе в хола съм с Fuji 14LCC и там като му задам 18 градуса и ги прави като по часовник.
Благодаря на всички предварително.