Здравейте,
имам един въпрос. Външното тяло на Fuji-то се оказа, че дрънчи повече от колкото вътрешното(в режим супер тих се чува доста). След като ми го монтираха, случайно разбрах, че конвеционалните Fuji нямали тампони на компресора/мотора и затова били шумни, докато Fujitsu слагали тампони и били тихи ... има ли нещо такова ? И мога ли аз сам да си сложа тампони на компресора? Климатиха го взех за спалнята и шума е от значение. Не взех инвертор за спалнята освен всичките съображения от рода на "ще го ползвам само докато спя" и заради още нещо. В Хола си взех Fuji 14 LCC но понеже си вкарах терасата в хола монтирахме външното тяло на външната страна на терасата, т.е. доста тънка панелна стена и климатика в различни обороти се чува и свири(вие) като на формула 1 , хубавото е,че при отопление ВИЕ по-малко ... поне да го ползвам като инвертор на отопление. Затова реших, че за спалнята не искам булит който постоянно ускорява и намаля. Сега пък другия проблем, вътрешното тяхо е супер тихо, а външното мини трактор :-(
.......
Забравих да добавя, че сложих тампони на външното тяло на "Aeroflex", но никаква промяна в шума вътре в стаята :-(