Е, Ванко, Нокрията пък ако не си запазва много добре параметрите не знам кой![]()
Е, Ванко, Нокрията пък ако не си запазва много добре параметрите не знам кой![]()
Не казвам,че Нокрията не се държи перфектно зимата,а че не трябва да се цитират рекламните данни при + 7 гр.Там всеки климатик ще работи идеално и ако има разлики,те няма да са при плюсовите температури,а при натоварен климатик,тоест при -10 или -15 гр.
[img width=800 height=391]http://www.clima.bg/userfiles/l_nocria_z(1).jpg[/img]
Като гледам и други снимки, стигам до извода, че лошата фотография (като тази в началото на темата) може много да заблуди. Определено, това вече ми харесва...
Дизайна така или иначе е свързан и с технологичните решения в машината.На мен НОКРИЯ-та ми харесва.
ами аз много много не разбирам,но досега от всички слушам едно и също нещо "неизключвай зимата,защото иначе всичко ще изтине,повече ток и тнт...." а тук вече се рекламира,че ако те няма нам си колко време,се изключвал? ми нали когато се прибера вечерта и цял ден не е тъпкало топло в къщи,си прадставям отваряйки външната врата на апартамента навалицата от пингвини които ще ми пречат да вляза.....тези хора дали знаят какви зими има тук,и че ние ги използваме за основно отопление?
Не се изключва,а се включва икономичния режим,в който се ограничава консумацията на ток.При Дайкин аналогичната система ограничава тока до 70% от номиналния.
Ето Ви една НОКРИЯ с нов дизайн и в България вече www.megaklima.eu/fujitsu.html![]()
Убий ме,но да дам 2500 лв за 2,5 Квт топло е просто безумно.За същите пари с монтажа ще си взема от старата 6 Квт-ова серия
Ванко,би ли обяснил по подробно на мен, лаИка,какво ще рече икономичен режим-кое как работи, а не че намаля сметката....и защо постоянно не работи на икономичен като е икономичен?а за това 70% правилно ли разбирам,че е като да намаля сам ампеража,а и това с този ампераж много не го разбирам.От това което научих тук,е че това ограничава тока и примерно климата ще консумира на 70% от тока който и е необходим,добре де,тогава нали и по бавно ще направи температура и следователно повече време ще е в режим "наваксване" а не поддържане? и от там невиждам дали ще е по икономично.Ванко аз съм любознателен без да искам да се заяждам,а само любопитствам,моля отвори ми очите!От четеното от мен,вече към 4 мсц виждам че си много на Ти с климите.Благодаря
Когато е в този режим,не може да се развърти над тези 70% от номинала.Понякога за комфорта е необходимо по-рязко да се натовари ,примерно до номинала при резки промени в условията,за да поддържа зададената температура. Така ще харчи повече,но ще е по-точен в поддържането на желаната температура. При икон.режим може и да не успее да поддържа това,което искаш. Все едно имаме автомобил,на който си задал с темпомат да поддържа винаги 100 км/ч. По баирите нагоре ще харчи повече,но ще си поддържа зададеното от теб. При икон.каране си представи,че хода на педала за газ е ограничен. На някои баири мощността няма да стигне за 100 км/ч и скоростта ще спадне. Но пък ще изхарчиш по-малко от първия вариант.Със сигурност е така. В Япония е масова практика това с ограничаването на консумацията с цел икономия. Обратното го "наказват" с повишени драстично сметки за ток.
Не пипайте ампеража, ако нямате основателна причина да го правите. Миналата зима, вместо да включа обратната връзка от дистанционното, ограничих ампеража /двата бутона са един до друг/. И ми замръзна гъза, докато разбера, какво не е тамън.
@ванко ограничението според мен не касае номинала, а влияе основно на максимала. Поне така си мисля.
Не знам как е точно при Санио,горното е при Дайкин. Мисля,че и при теб ограничава номиналната до 70-на%.Деян може да каже точно.
Наистина, ограничението касае максималната мощност, при Sanyo е така...Първоначално публикувано от Kasap