Re:Какъв е животът на климатик Fujitsu, Fuji или General ?
Аз влагам в икономично отопление от друга гледна точка. Не ми пука и никога не съм си задавал въпроса кога ще се избие/изплати.
Все едно да си купиш малолитражно дизелче и да го смяташ кога ще се изплати. Ми никога. :-memnon
Основното е да подсигуря евтина издръжка на жилището ми за неопределен период от време. С известни профилактики и инспекции, този период зависи и от мен.
Комфорта и той е там, на равно с икономичността. Не ща да се прибирам премръзнал и да влизам в ролята на огняр. За духалки не не става въпрос. angel
Та съвета ми е, ако имаш пари не се замисляй. Утре може и нас да ни няма, вие се вторачихте в некви компресори :Drinks:
Ако една инсталация било то хладилна климатична и т.н. е исчислена добре и е монтирана добре то тя може да работи дълги години.
Та климатиците fujitsu-general със сигорност са исчислени добре това че тук таме има някой дефектирал то сами можете да си направите извода от къде се получава това.Било то от влага в системата било то от малки пропуски които клиента не усеща и т.н.
Искам да дадете вашите мнения относно това ,че кл Нокрия 14, на 5 години дава грешка 52 .Външното тяло не работи .Възможно ли е да е компресор?Моля за вашите съвети и мнения.Просто не ми се иска да е компресор .
Къде се изписа тази грешка 52?
Я го рестартирай като го исключиш от тока за 10минути или натиснеш копчето за рестарт под капака на вътрешното тяло.Къде я изписа тая грешка като той няма дисплей ако има проблем то ще мигат лампите.
има дисплей, изключвах го, лампите мигат .тази грешка я изписва на дисплея на температурата.
кои лампи мигат и в какъв ред и брой?
operation 5 пъти червено, timer мига непрекъснато зелено!
външното тяло се опитва да заработи за около 2-3 секунди и спира ,след малко около минута от него се чува леко изщракване,и се появява на дисплея 52 и започва мигането!
Неизправен блок за управление на външното тяло,демек електрониката отвън.Интересно е,че в кодовете ми за грешки дават за таймера да мига 2,3,4,5 или 6 пъти.Няма да мига непрекъснато. При всички положения 5тте мигания на Оперейшън означават,че проблема е отвън.
препоръчайте ми човек който разбира ,за да го прегледа,моля !
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Неизправен блок за управление на външното тяло,демек електрониката отвън.Интересно е,че в кодовете ми за грешки дават за таймера да мига 2,3,4,5 или 6 пъти.Няма да мига непрекъснато. При всички положения 5тте мигания на Оперейшън означават,че проблема е отвън.
....и по точно - неизправност във високотоковия транзисторен модул на външото тяло - постоянно изключен външен блок...
Отворихме го и като изолирахме компресора, не дава грешка!Откачихме захранването на компресора от платката и не дава грешка работи около 10мин и нищо не отчете.,а грешка за компресор има ли?
И как го изолирахте? Остава сега да кажеш,че Нокрията не може да разбере,че е без компресор !!!
тази грешка 52 означава, че е имало висок ток към външния блок 2 пъти в течение на 40сек. от момента на пускането му и 3 пъти в течение на 15 минути.
код за грешка на компресора е 55