Съгласен съм с теб! Предния ми пост беше по-скоро в кръга на шегата! Ей така - за разтоварване малко...
Съгласен съм с теб! Предния ми пост беше по-скоро в кръга на шегата! Ей така - за разтоварване малко...
При монтажа на климатика задължително ли е вакумирането му защото моя не го вакумираха. Като ги попитах ми отговориха,че си е зареден заводски и той ще си се вакумира сам. Нивилацията му също не е добре... наклонен е на ляво ( към тръбния път ) и напред към лицевата страна на външното тяло.
При така направения монтаж пречи ли на климатика за нормалната му работа. Аз не разбирам,но за мен проблемите ми идват от това.
Здравейте ,от скоро съм собсрвеник на Fujitsu General ASYA 12 LGC и напоследък от външното тяло се чува доста странен шум ,наподобяващ свистене от търкане на гума ( като да стържеш с подметките на гуменки върху нов балатум , поне така се сещам да го опиша , проблем при работата му досега не съм открил ,но този шум ме дразни. Някой ако има идея от какво може да е ,нека ми пише. Благодаря предварително !
Цватанов, опиши по-подробно поведението на климатика. Постоянно ли шуми, по един и същи начин ли, реагира ли на промяна на заданието, на външната температура.
Шум от гума не е. Явно има някаква вибрация, а е възможен и проблем подобен на колегат по-горе. Обледяване около перката или в тавата. Огледай и кажи.
Не шуми постоянно ,вечерта става така. Шумът е равномерен и не прекъснат. Вчера когато пуснах FAN-a на QUIET ,мисля че престана или аз заспах прекалено бързо. Тази вечер ще пробвам различни вариянти с FAN-а и ще огледам по-подробно откъде идва и ще дам повече информация.
Тази нощ не издаваше шума. Предполагам ,че той се появява когато температурите са по-ниски ,защотото тази нощ температурите бяха малко по-високи от изминалите дни,а и също си мисля че и поради тази причина се появява само през ноща ,защото температурите са по-ниски от тези през деня. Така си го обяснявам аз ,но това не означава че е нормално при ниски температури да издава такъв шум. Ако някой може да даде някакъв съвет да пише. Благодаря.
Трудно е да се кажеу точно от какво е. Затова продължавай да го наблюдаваш. Щом го усетиш, че шуми отиваш при него, лепиш ухо и слушаш. Имай предвид, че Фуджицу имат навик да са малко по-шумни при ниски температури, но не прекалено. Компресорът също се развихря повече при студ. Шумът му, обаче се разпознава- по-плътен е и не дразни. Друго е ако има дрънчене, тресене, виене и т.н.
Здравейте отново , днес когато се доближих до външното тяло пак чух този шум. Шумът се чува най-силно от мястото където трабите се свързват с външното тяло. Записах го с GSM-a ми и за това качеството може да не е много добро. Приближил съм микрофона максимално близо за може шумът да е по-ясен. На мен поне ми наподобява на триене на гума ?! Моля ако някой има някаква идея нека да пише ...
Линк към звука ,който издава :
http://www.4shared.com/file/21830788...isu_Sound.html
=-Първоначално публикувано от tsvatanov
Слушах го няколко пъти едното е шума на самия компресор.Другото ми прилича на шум на перката н а външното тяло и може би триене на перката някъде в лед или в палстмаса.
Благодаря за отговора. Ами мен този шум ,който наподобява перка не ме притеснява (мисля че той си е в реда на нещата) ,ами това свистене което се чува. Можеш ли да ми дадеш съвет ,ако проблема наистина е триене на перката в пластмаса ,как може да се отстрани и дали трябва да повикам техниците ??Първоначално публикувано от justify
Първоначално публикувано от tsvatanov
Аз правилен съвет за това какъв точно е проблема не мога да ти дам.Единственото което мога да кажа е ако е в гаранция да извикаш техниците от обслужващата фирма да го "преслушат", ако не е да извикаш някой техник който си разбира от работат и се занимава с монтажа/ремонта на фуджитсу.
Не мога ти препоръчан такъв.Помоли дригите във форума да ти препоръчат.
kupihme si klimatik fujitsu inverter.nqma i mesec predi 2 dena po4na da pravi problemi ,kakto si raboti spira da duha vun6oto i vutre6noto tqlo i zapo4va da sveti operaciq.taimera i indikatora.postoqnno da primigat ,i restartirah distancionnoto,no su6ata rabota .kakvo da naptavq trqbvali da se oburna kum servizen centur . no sled kato go sra i izklu4a ot kontakt minava polovin 4as i go pusna si raboti kakto predi.no ima opredeleni 4asove pak stava taka kakuv e problema nqkoi da pomogne, molqq
За сервиз си, сигурно ще ти сменят външното.Тук във форума май имаше подобен проблем, ако не се лъжа, и бяха сменили тялото.
Нормално ли е ?
При зададени 23* и вентилатор на Auto. Външна температура -5* и влажност 70%. Климатика се размразява на всеки 1 час за около 12 - 18 мин. Външното тяло побелява равномерно и след размразяването се изчиства напълно. Работи в някакъв режим 45-50 мин работа и 12-18 мин се размразява. Поддържа зададената температура от 23*.