Моля всеки да сподели какво мисли
За сега не може да се каже, но по първоначални данни надали е по-добър от към хладилна част.Само дизайна на вътрешното е по-добър.
Ами аз не съм чувал да има добър климатик на отопление. Единственият плюс е ниския разход на ток. Всичко друго е минуси. А за охлаждане така или иначе няма друга алтернатива.
Ако опиташ едно качествено изпълнено подово отопление ще забравиш да твърдиш, че климатиците са сред добрите начини за отопление. И стига поклонничество.
Да, последнитеНе искам подово, обичам да вървя по дърво, а не по ламинати и плочки, пък и не ми се слагат рогозките на ДЕВИ.Виждал съм всякакви варианти на подово и добри и лоши, но нито един не може да ме заинтересува.
В Дания в една къща видях подово с тръби и течаща топла вода в тях, подгрявана с газ. Отгоре настилката беше паркет, страхотен комфорт!
+1 Единствения минус(понякога) е че "погрява" и леглото на което спиш, а аз така по-трудно заспивам и доста пъти ми се случвало преди да си легна да спя да правя проветрение по около 10 минути за да изстине стаята и да влезе свеж въздух иначе няма заспиване.Първоначално публикувано от biro
Има и друг минус целия прах се вдига от пода във въздуха.
Въпреки трзи 2 минуса удоволствието да ходиш на бос крак по пода при -7 градуса навън е несравнимо с какво то и да е друго отопление.
Радиатори по стената никога не бих сложил-заемат място и не са достатъчно ефективни
Що бре, подово ноже да се постигне и с термопомпа(може и да не е климатик, но е на същия принцип) въздух -вода и ще ти е по-евтино то газа.Той и без това постоянно се повишава по 2 пъти на година.Първоначално публикувано от rist
Тръгна ли да купувам жилище/къща серизно ще се замисля за термопомпа, така пода на тоалетната, банята и коридора ще са постоянно затоплени до 19-20 градуса и няма да мисля как да изсушавам банята след къпане.
Лятото обаче ще си трябва климатик с нисък минимум на охлаждане-така няма да ме блъска студ, а приятен хлад в жегата...
Абсолютно колега. Няма друго усещане като това да стъпваш по истинско дърво. Подово за банята и за коридора става.Първоначално публикувано от edi1
![]()
А това подово отопление, дето го хвалите толкова, какво отношение има към FUJITSU ASYA LE?
Никакво! Както и цялата тема е напълно излищна. Не знам как някой може да мисли или да има мнение за продукт, който още не излязал на пазара?!Първоначално публикувано от dimkaraganchev