Fujitsu ASY12USB - непоносим шум
Моля, помогнете ми! Днес ми монтираха климатик fujistu 12usb. Вклютиха го и нямаше проблеми - духаше топло и работеше без да има дразнещ шум нито от външното нито от вътрешното тяло. След като си тръгнаха и почистихме го пуснахме,но се появиха някакъв непоносим шум - мисля,че никак не е нормален . Какъв може да е проблема? Не видях да поставят тампони или каквото и да било друго освен болтовете. Мога да запиша звука да го чуете.
Re:Fujitsu ASY-12USB - непоносим шум
Запиши го и дай да го чуем...
Не става ясно какво разбираш под "непоносим шум". Първо това не е климатик HAIER, MIDEA или нещо друго Китайско специално направено за България и дори и без тампони няма как да издава непоносим шум. Възможно е да има някакъв шум, ама чак непоносим!!
Все пак повикването на фирмата дето е направила самият монтаж е най-бързият начин за откриване на проблема.
http://www.skatafka.com/download.php...8ed5227fb7f214 . Това е въпросният шум от външното тяло. Тръбният път е доста къс 1 я има я няма. Не искам да казвам кой ми го е монтирал(срам ме е..)Става въпрос за еко-клима.Този шум вътре не се търпи чувам го от входната врата при затворена врата на хола, където е монтиран.
ПС: Големи перипети докато го кача този фаил. Първо го записах с гсма - та усб кабела му падна в един таратор, после пък се оказа че го е записал в някъв невъзмовен за четене фаил. Че мп3-плеъра....,че драйвери.....И този климатик мн ме притеснява аз не мога да го трая от другата стая да не говорим ако трябва да спя на 1 метър от външното тяло.
Позната работа- не е добре нивелиран, т.е. е усукан леко- от това беше при мен. Нищо общо с ниско качество, мога да запиша Дайкин със същите симптоми.
Викай ги да го нивелират.
p.s. Ако се чудиш как така докато бяха там му нямаше нищо- за да започне да прави така, трябва добре да "загрее"- поне 15-20 мин. работа.
Да нивелират външото тяло ли? Възможно ли е да е от ненивелирано вътрешно,защото кабела бе къс - ама къс толкова колкото да не влезе щепсела в контакта. И аз за да го вкарам го изпънах до край... трябваше да прекарам захранващия кабел през един сшкаф под вътрешното тяло.Някой може да ме застреля след това което казах,разрешавам му :god Та се съмнявам дали може да съм денивелирал вътрешното тяло по този начин. Понеже всичко се връзва точно..Когто бяха тук и го пуснахме си работеше понеже го пробвахме с разклонител, обаче след това след моята интервенция се появи този шум. Това обяснява нещата.
Чакай сега, този шум от вътрешното ли е или от външното. При мен външното правеше така, а и не виждам как вътрешното би могло- вибрация на компресор чувам аз.
Ако едно от крачетата на външното е малко по-ниско/високо от останалите, тялото се усуква и дрънчи, явно са доста чувствителни.
Викай ги, ще го оправят, нищо му няма.
Излез и притисни с ръка външното тяло. Спира ли този неравномереш звук? Не може да се разбере от записа колко е силно това бучене - така като го слушам не е нещо фрапантно.
deian, притискане може и да не помогне ако не улучи точното място- голям инат е този вой, личен опит.
Най-добре от фирмата да си оправят проблема.
p.s. упс, изпревариха ме.
Значи когато монтираха външното тяло направиха следното: монтираха стойките едната е хваната с 2 болта другата(от "леката" страна) - с 1 болт, нивелираха в това положение; без да е поставено външното тяло. След това сложиха външното тяло, не съм 100% сигурен,но мисля че не го нивелираха. Аз видях с просто око отсрани, че външното тяло е наклонено леко напред и им казах да го изправят.. Те сложиха по една гайка между тялото и стойката...от двете страни отпред и така се изправи. След това сега да не се заблуждавам нещо,но също не го нивелираха.
Сега забелязах, тия са от еко-клима- голяма мъка.
Промених си мнението, не ги викай. Описал съм от какво се получава, спасявай се сам- по-малко нерви ще потрошиш.