Здравейте,
Преди два-три дни ми монтираха въпросния климатик, пуснахме го, работи добре. Особено съм доволен от режима QUIET, който беше и една от причините да се спра на този модел.
Има нещо, което обаче ме притеснява - в режим на охлаждане (сега естествено) периодично през еднакъв интервал от около 4-5 минути се чува едно неприятно свистене във вътрешното тяло. Започва леко като свистене, след което преминава в шум, който мога да оприлича като шумно издишване. Това продължава 4-5 секунди, но се сещате, че е силно дразнещо и режима QUIET буквално отива по дяволите....През останалото време от 4-5 минути си работи нормално и тихо.
И малко допълнителна информация - тръбния път е само 70-80 см, вакуумираха го около 10 мин., отвиха шестограмите и пуснаха фреона. Отначало включихме климатика на максимален вентилатор и той маскира този шум. След като си тръгнаха и намалих климатика го чух.
Преди да потърся "специалистите" искам да понатрупам информация - сигурен съм, че има много хора, които могат да ми помогнат - споделете от какво може да се получава това?