Климатик с плазмен филтър или климатик и въздухоочистител
  Здравейте,предстои ми купуване на климатик за стая 18кв. без външни стени с пвц дограма и остаклена тереса на последен етаж в гр.Варна .Какъв климатик да избера бях се спрял на 9 или 12 FUJITSU GENERAL ASYB..LDC плазма ,но в последствие се зачудих дали да не взема FUJITSU GENERAL  ASYA12LGC и отделно въздухоочистител който мога да местя във всички стай примерно някой от тези модели :
 http://www.sharpbg.com/index.php?itemID=526&group=2
 или 
 http://www.klimafrost.com/index.php?...resh&Itemid=54
или
 http://www.klimafrost.com/index.php?...resh&Itemid=54
Как мислите климатък с пазма ли ще върши повиче работа или климатик и въздухоочистител отделно .
А и 9 или 12 ми трябва за тази стая? Може и да ми предложите други марки но горе доло на тази цена.

Re:Климатик с плазмен филтър или климатик и въздухоочистител
  Интересен казус Иво-някъде из форума го имаше подобно двоумене,но не знам ,какво стана.Иначе разликата в цената на ASYA12LGC и този LDC с плазмата е около 450лв.и ще ти покрие мобилния йонизатор,и ще ти останат и пари за монтаж на климатика.Трябва да прецениш дебитът на уреда и климатика,кое ще те устрои повече ,спрямо размера на стаята.Хубавото на отделният йонизатор е ,че ще си го местиш където ти е кеф,но мисля,че плазма касетата ще защитава и климатика ,когато е на него от плесени и гъбички при режим охлаждане-а тогава са най големите ядове с поддръжката му чист.Виж и други мнения и успех в избора. :Drinks:
  за мен наличието на плазма в климатина не е голям бонус - вярно помага за борбата с гадините в него но според мен това което трябва да прави климатика е да топли - за мен основната разлика между LGC i LDC е мощността. Другото е просто "малък бонус". за 18 квадрата без външни стени и пвц по принцип LGC 12 е достатъчен (9 е прекалено малкък). Но факта че е последен етаж според мен си иска повече мощност... като че ли 12 LDC е по добрия избор (ако цената те устройва) иначе за тия пари мисля че и Дайкин може да се избере - не ги познавам добре тях така че не мога да ти кажа за модел
    Тези хибридни изпълнения като - автомобил пикап, пералня със сушилня, смартфон, климатик с очистител и т.н. не са за предпочитане. Привлекателното за клиента е, че получава 2 и повече функции на по-ниска цена. Проблема е, че обикновено някоя от функциите на тези инженерни творения е застъпена по-силно в даден продукт. Другата(другите) е(са) просто придатък с компромисно ниво на функционалността. Сигурно има и изключения в това отношение но, цената ще е като на два отделни продукта. Като цяло, всичко е дъвка за клиента, направено с цел извличане на максимална печалба. 
   Цитат:

Първоначално публикувано от avast3  
   Тези хибридни изпълнения като - автомобил пикап, пералня със сушилня, смартфон, климатик с очистител и т.н. не са за предпочитане. 

Колега avast3, тук малко объркахме аналогията. По-скоро коректното сравнение е с автомобил с климатик и ABS,телефон с Bluetooth и т.н.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Kasap  
 Колега avast3, тук малко объркахме аналогията. По-скоро коректното сравнение е с автомобил с климатик и ABS,телефон с Bluetooth и т.н.

Точно това си мислех преди това и аз, но само в допъление ще кажа, че повечето екстри ги има във високите класове на каквато и да било техника и обикновенно екстрите са само една част от допълнителната стойност на продукта. По-добрите съставни части, както и по-добрата изработка, като цяло определят основната част от стойността, а екстрите са само глезотия, за тия които могат да си позволят по-високия клас, както и форма на някаква индивидуалност, съчетана с по-високи техологии.
  Според мен - 9 LDC е напьлно достатьчен за тази стая.
   Цитат:

Първоначално публикувано от boy  
 Според мен - 9 LDC е напьлно достатьчен за тази стая.

С оглед разликата в цената между 9 и 12 едва ли има смисъл да е 9-ка
  ASHA 12 LGC ще ми свърши ли работа за това помещение? 
Днес обикоих цяла Варна ,но никъде не открих йонизатори освен на Шарп , само в Бриколаж имаше един ,но не ми дадоха да го купя понеже им го върнали защото не вършел работа :help
  ASHA 12 LGC ще ти върши идеална работа.Щом си се спрял на варианта ,йонизатора да е отделно-действай. :Drinks:
   Цитат:

Първоначално публикувано от Kasap  
 Колега avast3, тук малко объркахме аналогията. 

Мислиш ли :)?
  А иначе ето едно линкче, което бях пускал и преди : http://www.skn.ru/biblio/conds_cleaners.html. Малко е на руски, но пък е много поучително. 
   :yahoo: Днес си купих ASHA 12 LGC и Пречиствател на въздух XJ-902 с генератор на отрицателни йони в понеделник ще ми го поставят .После ще споделя впеатленията си от двете устройства и последно да попитам каква е разликата мецду ASHA  12 LGC и ASYA 12LGC да не съм се набутал ,че не обърнах внимание на буквите :)
Благодаря на всички за помоща !
  на едното пише Генерал на другото Фудцитсу (всичко останало е еднакво)
   Цитат:

Първоначално публикувано от sunmanbg  
 на едното пише Генерал на другото Фудцитсу (всичко останало е еднакво)

Защо цената на ASYA 12LGC е със близо 100лв повече заради надписа ли само?
  да - разбира се е възможно единия да са го тествали(сглабяли) по кадърни китайци а другия не толкова - иначе като части са абсолютно еднакви - дори сервизните са едни и същи (обикновенно в сервизното на мястото на различната буква има *)