Отговор: Климатици Fujitsu General
Само за тези, с които съм си имал работа и съм си играл. Не са малко.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Dodo_pv , предполагам си поканен на семинара на Фуджи, следващия петък?:cool:
Отгоре на какво? Все едно мен да поканят... :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan74 Dodo_pv , предполагам си поканен на семинара на Фуджи, следващия петък?:cool:
Прибирам се в страната другия петък, не ходя на такива семинари. Интересно ли е?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
dodo ще ходи на семинара на тошиба.:) На фуджи кво да прави.:)
А на семинара на трео даже презентация ще прави.:)
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
edi1 По принцип триото си иска малко повече тръба.Според мен "стандартния" монтаж от 3 метра е достатъчен.На тъщата миналата година и сложих 12LMCA с три метра тръба, идеално е, при старт и стоп на компресора не се чува промяната на налягането в тръбите.
При мен се получиха малко над 2м.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27015&stc=1
Чудя се тази пластмасова решетка на външното тяло (на гърба на топлообменика) с каква функция е? Дали е била само транспортна и са забравили да я махнат или играе друга роля.
Цитат:
bobivg
И аз се чудех преди. Транспортна е, можеш да я махнеш, никакъв проблем. Аз и на 3-те машини съм ги махнал.
На някои модели от триото на решетките се крепи външния датчик, та внимателно с махането.Добре е, ако се маха, да се изреже около него да си остане там закрепен.На моя ЛДС датчика седи на решетката, та като я махах, просто изрязах със секачките около него.
Тоя монтаж на 4 шпилки на мен нещо не ми харесва, да ти кажа, че и пакета хванат за шпилките с опашки.Що не го направиха с конзоли, гледам, място има много.
Пробвах вчера да я махна. От долна страна излезе лесно. Отгоре нещо я държи и не мога да видя какво понапънах малко и се отказах да не прецакам нещо. Та и затова се зачудих да не би да играе друга функция. Как точно се маха има ли си чалъм?
Цитат:
bobivg Пробвах вчера да я махна. От долна страна излезе лесно. Отгоре нещо я държи и не мога да видя какво понапънах малко и се отказах да не прецакам нещо. Та и затова се зачудих да не би да играе друга функция. Как точно се маха има ли си чалъм?
На МЕ-то имах една малка, пластмасова, подобна на тази. При мен беше захваната под капака (отгоре) на външното тяло. Виж, дали и при теб не трябва да се демонтира. Въпросният капак е на няколко винтчета, сваля се за секунди.
Цитат:
edi1 На някои модели от триото на решетките се крепи външния датчик, та внимателно с махането.Добре е, ако се маха, да се изреже около него да си остане там закрепен.На моя ЛДС датчика седи на решетката, та като я махах, просто изрязах със секачките около него.
Тоя монтаж на 4 шпилки на мен нещо не ми харесва, да ти кажа, че и пакета хванат за шпилките с опашки.Що не го направиха с конзоли, гледам, място има много.
На снимката не се вижда хубаво датчика не е хванат за тази пласт маса. За монтажа на стойка или шпилки им казах, че нямам претенции. Предпочетоха на шпилки заради изолацията на стената (не че не може да се монтира и върху нея, но не ги кефи особено).
Така залепен за тавана, ще свали капака на "36 май..."....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитат:
rosswen На МЕ-то имах една малка, пластмасова, подобна на тази. При мен беше захваната под капака (отгоре) на външното тяло. Виж, дали и при теб не трябва да се демонтира. Въпросният капак е на няколко винтчета, сваля се за секунди.
Аха , както е лепнат за тавана , ме съмнява за секунди да свали капака.
Мисля , че трябваше да има 10см.(или 15) свободни отгоре по инструкция.Не , че и така няма да работи.
А, писали сме заедно с Александър:).
Климатици Fujitsu General
Пропуснал съм тази подробност. [emoji4] Не мога да преценя хубаво от снимката.
Ще изкарам долния край, а горе ще я резна с резачките. Така май ще стане най-лесно и безболезнено. За лятото не е проблем тази пластмаса си мисля, но ако ми се наложи да го пускам зимата може и да трупа кофти лед по нея.