Отговор: Климатици Fujitsu General
maikallllll, за Вашето помещение, може да погледнете следните модели:General Fujitsu ASHG12LTCA, Toshiba RAS-16BKV-E Mirai, Gree GWH12UB-K3DNA4F U-Crown, както и тези които сте споменали. Икономията ще се получи, от факта, машината да бъде оразмерена спрямо помещението, както и от този който ще я ползва.
Благодаря за съвета мисля и тях да погледна ако има нещо на промоция с включен монтаж защото ако е на цена 2000 без монтаж нещата отиват на едни спестени 200 лв което не си струва според мен . Просто искам да се спра на няколко модела и с тях към магазина за оферти .
Здравейте ,бихте ли ми помогнали с избора на климатик за отопление и охлаждане на не изолирано , западно помещение 45м3. Помещението е с алуминиева дограма ,1 външна стена ,на последния етаж и е детска стая. Харесват ми моделите на Фуджитсу luca i ltca,но се колебая дали да се спра на 9-ка ltca или 12-ка ltca.
Главни букви?
При твоите условия ще е по-добре 12-ка.
Защо 12-ка? При нормална височина това са 17-18 кв.м.
Ми последен етаж без изолация,ще топли сигурно и коридорче,ще иска и 25-27гр.сигурно.какво да кажеш друго без оглед.
Здравейте ,благодаря за бързия отговор:) стаята е 4,2 -3,2-2,65 е височина ,което е около 35м3, сложил съм и коридорчето в общата кубатура,има врата ,която мога да затварям ако е много студено.
- - - - - - - - - -
45м3 е общата кубатура с коридора.
9LTC или 12LUC и ще сте на топло...
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Затова се колебая между 9ка и 12ка?
- - - - - - - - - -
9ка LTCA ми се струва по-удачен ,в описанието пише, че запазва номинала си от 3,2 киловата на топлоотдаване до -7 под нулата ,ако е по-студено ще затварям вратата. с 12ката доста ток ще навъртя. в хола съм с 12лука там са 20м2 топли перфектно.
- - - - - - - - - -
Благодаря за съвета .ще се съобразя с него при всички случаи.
Разгледах спецификациите на 9LT и 12LUC (включително и в Еurovent) и ми изглеждат доста близки.
Въпроса ми е: Разликата в цената от около 150лв (12LUC е с около 150лв по-евтин от 9LT) обоснована ли е за 9LT? В смисъл освен сензора за движение има ли друга причина да се предпочите 9LT пред 12LUC за едно и също помещение от около 60м3?
Само дето на 9LT пише че е подходящ за помещения до 15м2 или 40м3
Къде го пише това на LT ,на кашона ли :))
9 LT ще стопли и 25 квадрата без проблем.Просто продавачите като пишат, не четат какво са написали меко казано.
Здравейте на всички , имам един въпрос. Климатика който имам е 12LMCA. За първи път използвам климатик за отопление и едно от нещата,които ми правят впечатление е,че въпросния климатик не изключва въобще. Правя го на 24градуса, въздуха държа на ауто , в началото естествено струята е по-силна и бучи повече, като стане 23-24градуса вече се поуспокоява струята.Усещам,че все едно е на 2ра степен.И така е вечно, нито усещам да духа по-силно,нито по-слабо.Не усещам и да намалят и оборотите,както бях чел някъде из форумите. Външното тяло работи постоянно. Интересува ме така не влизам ли в някакъв презразход на ток? Стаята е към 25-26кв. доста е студена като цяло.