Ако ще взимаш Nocria, то нека да е такава...
[img width=454 height=600]http://lh6.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/TQvH7iKYqvI/AAAAAAAAAwc/6mLoe8aABUg/s640/Fujitsu%20AS-Z40V2.JPG[/img]
това не е ли вече много мощно говорим за 26 квадрата помещение?
Първоначално публикувано от vacata
защото е изчезващ вид вписан в черваната книга на климатичната техника...
Майтап(на чужд гръб/гъз...), а сега сериозно:
-защото предполага по прецизна изработка
-и може би но-реверс фрост сайкъл, тоест топли по време на дефрост цикъл....
-защото е рядко екзотично животно
-има няколко информационни функции повече и трябва да е значително по -тих(вътрешното и външното тяло)
-функция следяща температурата около дистанционното дали отговаря на задената желана от потребителя температура.
Абе не мога да разбера при климатик от близо 3000 лева с монтаж http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=245 кой са тия идиоти които си сер_т върху хляба който ядат...
Пиши след като тази фирма която ти го е монтирала (ако)разреши/не разреши проблема ти, че ме хвана МНОГО ЯД за хубавия климатик, да знам кои са тези...
НОКРИЯТА Предложена от Александрас е може би най-мощната и най-гъвкава в режим отоплителна мощност, а според мен за тази мощност и най икономична в този клас отоплителна мощност.
По-отношение на мощността изобщо не пекалено мощна, за твоите 26 квдрата и желана 26 градуса температура това е може и най-добрият и гъвкав вариант.С нея оможе да се сраявняват някои от Националите
Даже е точно за такова помещение. Недей да гледаш само максималната мощност.Първоначално публикувано от vacata
И се вслушай в думите на Сашо, има защо!
Всъщност ако Санчо е прецакан по време на монтажа, то няма никакво значение, какъв ще е следващия климатик ако ще ти го монтира същата фирма.
то на тази нокриа и цената и много хубава Aleksandars чак толкова няма да дам и 3000 са много и не ме топлят
Отдавна гледам че не малка част от машините които Александрас описва имат доста голям спад в максимума си между 7 и 2 градуса външна. В този случай за тази супер машина (до колкото знам това е най високия модел на тази марка) спада е почти 30%. На какво се дължи това?
Недей да гледаш само максималната мощност.
добре 6.0 kw не е ли добре за това помещение
Да де, за теб 6,3кВата номинал не ти се виждат много, а 5кВата номинал са много. И останах с впечатлението, че гледаш само максималната отдавана мощност.
аз гледам и колко ток харчи също затова залитнах към Sahyo-то при нокриата на Aleksandars тока е по дебел сякаш
Май нещо бъркаш отдавани мощности и консумирани такива. Ето ти данните за Саньото, сигурно ги знаеш:
При 7*С
Отдавана мощност:
- охлаждане: 4.5 /0.4 - 5.2/kW
- отопление: 6.3 /0.4 - 8.8/kW
Консумирана мощност:
- охлаждане: 1405 /120 - 2010/W
- отопление: 1945 /120 - 2800/W
При 2*С oтдава 6.4кW и консумира 2480W
Неправилно е да ги сравняваш двата модела, защото са с различни мощности и класове. Нокрията Z-серията е най-висок клас на марката Фуджитсу, докато DS-серията е от средния клас на Саньо.
И какво му е дебелото vacata- 935w.ли е повече или 1945w.?А по принцип ,саньо си е супер марка за климатици,и недей с лека ръка да го захвърляш като вариант-незнам, как Kasap не се е намесил-явно почна сезона на луканките.Първоначално публикувано от vacata
Какви пари е Норкията? Имали я в България? Мерси