Сравнението е малко кон - кокошка, но искам да попитам ей така информативно какво Ви е мнението за двата климатика и до колко ще ми вършат работа. Искам да се топля зимата, защото мястото на което живея не позволява други видове отопление освен на ток или газ, а второто не съм му фен.
Лошото е че съм на квартира и всички видове инвестиции са за моя сметка, не се приспадат от наем. И имам желанието ако ще се купува нещо то поне един ден като си хвана шапката да "мушна" и него под мишница.
Помещението което ще се отоплява е 32 кв метра или иначе казано 87 кубични метра. За жалост няма сменена дограма, нито изолация. Помещението е голям хол + трапезария и кухня в едно. Въпроса ми е на кой от двата модела да се спра. То че в най-студените дни ще трябва да му се помага е ясно, но поне искам да е по-читава машинката. И ми се иска да направя най-добрия избор спрямо цена качество.
За Нокрията чета само хубави работи - доста екстри, ниски разходи на ток и висок COP ... Дайкина пък от своя страна си е здрава машина, но все ми се струва че тези 300 лева разлика ще се избият за една година. Все пак климатик не се ползва един сезон само.
Не знам и аз дайте някой съвет, че зимата дойде![]()
Също така съм отворен и към други предложения, стига да ми вършат работа. Бюджета ми е около 2500 с монтажа.