словака............в бургас има едни клими.дето пише тошиба,ма те са тошиба,колкото аз съм брад пит.............та мисълта ми е че много хора си купиха надписи вместо климатици
словака............в бургас има едни клими.дето пише тошиба,ма те са тошиба,колкото аз съм брад пит.............та мисълта ми е че много хора си купиха надписи вместо климатици
ОК,момчета,разбирам какво искате да кажете,но понятието инв.климатик и то струващ хиляди следва да включва и известен комфорт когато си в стаята!А не да те обдухва леко хладна струя,понякога и доста мощна!В края на краищата не ме топли нито КОП нито номинал или минимал ,нито кривата при2 и 0 градуса!....Топли ме ТОПЛИНАТА и тя трябва да е "луксозна"/като 20 год.манекенка,ама не много кльощава/!!![]()
![]()
Готина дискусия се получава. Аз определено не искам да усещам струята в стаята, въпреки че при тази малка стая това е неизбежно. Цена около 1500 лв ме устройва, но разбира се, няма да се разсърдя да е по-малко - парите никога не са излишни. Ако за 9-ка от LT серията трябва да платя 2000+ лв, значи определено няма да бъде моят избор, тъй като не ми се дават чак толкова пари за един климатик. Всъщност в стаята има 2kW конвектор на Adax, който се справя повече от успешно с отоплението зимата, но идеята беше да снижа сметката за отопление с приличен климатик, но пък от друга страна ако е прекалено скъп ще му трябва твърде много време, за да бъде изгоден и ме притеснява дали няма да стане за ремонт, преди да си е "избил" инвестицията.
Сашо,някаде из форума ми се бе мярнало талкувание на това Д.....Някой питаше какво е Д а друг отговаряше.......дърво!! Помниш ли!?![]()
Ами сметни колко ток си платил тази зима, след това го раздели грубо на три и две трети ще е спестеното ако използваш климатик. След това умножи по пет, колкото години горе долу е нормално да работи един климатик и ще видиш кога ще го избиеш. Разбира се по-хубавите климатици разделят на повече от три, но това също зависи от региона в който живееш.Първоначално публикувано от Airfan
Не го помня, но разбира се, ако машината е оразмерена правилно, няма нищо такова като "дърво".Първоначално публикувано от slovaka
Точно на ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ, със 600 вата минимум, не му липсва топлата струя, мятат те нещо твоите приятели, СЛОВАК, или машините са сложени в 5 квадрата стая.
Като не си доволен няма смисъл да питаш в този разделПървоначално публикувано от Airfan
Е защо да няма смисъл? В края на краищата, ако беше доволен направо щеше да хукне и да си купува климатик без много да се мае, ама в човек е заложено едно гадно чувство- да се съмнява. В случая съмнението е дали е направил най-добрия избор на климатик и дали няма по-хубави климатици. няма лошо да се пита, защото както казва народа с питане далеч се стига, без питане може и да повториш някоя своя грешка.
И аз ще застана твърдо зад Дайсейкай 3 по отношение темп. на струята.Е точно пък тоя климатик независимо от ниския си минимум 600ват. не духа студено.За ваша информация това не го могат доста климатици с които съм има досег (напр. FVXS,Nocria 14,една японска Ururu Sarara модела е top на 2008 всеки може да го провери щото не се сещам в момента как му е точното означение R-серията и т.н.)Според мен способността на Тошибите да духат когато трябва много слабо и винаги топло ги отличава от повечето наблюдавани от мен климатици.Това може да бъде и проблем при поставяне на неподходящо място в стая така че климатика да създава топло около себе си и да не се достига зададената темп. надалеко от него.Такива случаи бяха споменати тук във форума.Плюсът е обаче че можеш да си усилиш вентилатора, докато при други силнодухащи на 1-ва степен на вент. климатици не можеш да ги намалиш и ти духат студено.Това сочи скромния ми опит с най-разл. машини.Ааааа и още нещо за студеното духане на мин. вент.---някой беше казал да не се преоразмеряват излишно добрите инвертори щото точно това се получава-стоят си на минимума почти постоянно и си духат хладно.![]()
А не е ли по-добре да се презапасиш малко с мощност за студените зимни дни, пък да монтираш климатика така, че зоната на обдухване да е далеч(разбира се, ако има такава възможност) от дивана, на който гледаш телевизия; масата, на която се храниш; леглото, на което спиш?Първоначално публикувано от boy