Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...
Да зависи машината от какво има нужда и какви са и възможностите има и модели които и с нагревател работещ нон стоп при отрицателни температури пак си стават буци лед.
Варианти колкото искаш зависи клиента колко е склонен да даде и с dixel ще му го направа ако иска :D
Що да е ниска мощността аз лично зареждам от едни италиански бая си нагряват немое да го пипнеш дори и при -10 даже топи тънка пластмаса на метър е 50W преди зареждах едни други пак 50W на метър ама мижави бяха нищо не правеха.
И на осмия ден от началото на монтажа антонов клима рече: да бъде и да работи нокрията. Уж щеше да бъде ново външно тяло, сега е със сменени някакви си платки. Много ми е интересно ако климатик е купен с програма енергийна ефективност и монтажа трае около осем дни, имам ли право да откажа. Или ще се загубят само парите от таксите по "европейските ни банки".
честито най-накрая :)
:Drinks:
Дано е сменена, а не ремонтирана :god :)
Честито и да работи машинката :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
... Днес размразявах Дайсейкай, така че ако искаш да си с вързани гащи само нагревател с ръчно управление. Защото не всяка зима е такава и не е нужно да работи цяла зима...
В интерес на истината миналата зима (дето не беше зима), оглеждах кой климатици работят и не смея да кажа - ама ще кажа, само 2 дайсекая бяха като плътни ледени блокове. По-смотаните климатици бяха заскрежени само. Вярно че са служебни и най-вероятно се експлоатират зверски, но толкова лед не бях виждал на климатик. Лошото е че нямах под ръка нищо с което да ги снимам.
Проблема на Daiseikai-a е когато работи в малко помещение с малко топлозагуби. Тогава понякога забравя да прави дефрост. Просто няма нужда, според него. Дори и целия в скреж, вътре си е топло и духа доволно. Когато качиш температурата на 28 градуса за две минути и веднага се сеща, че не му стига мощност и минава в дефрост. Това обаче става много рядко и не им пречи да работят. Когато има предпоставки за това, клиента се предупреждава и няма проблеми да следи машината през 4-5 дни. А ако случайно се напълни с лед тавата и удари перката, която е доста високо, тогава има много добра защита и спира веднага от най-малкото съпротивление.
Да питам нещо. Реших си проблема с шума от външното тяло благодарение на тампончетата, обаче от вътрешното се чува един жужащ дразнещ звук когато климатика достигне температурата си и и изключи, а също така и когато е в режим Super Quiet. Дали само при мен го има този проблем, и може ли да се оправи изобщо :)
Смятам,че шума е от лагери-нещо сякаш църка вътре нали.Ако е така няма нужда да бързаш да го пипаш.Аз навремето 2008 год. ползвах Нокрия ASZ 28 R за Япония и за около месец и се разтрака втулката на турбината.Смазаха я и спря.Това е положението с качеството-иначе тая машина е голама хала,признавам го.
при мен го няма това.
браво за тампоните - ще сложа и аз въпреки че няма проблеми за сега. лятото по-може да не успява да охлади.
Да, шума е както го описа, сякаш нещо църка вътре. Не съм се разбързал да го пипам изобщо, просто ме интересуваше дали има оправяне на това църкане. Иначе като гледам надписите на машината е модел 2011-та и му дават че е Японски, въпреки че на много места четох че от миналата година производството е изнесено в Тайланд. Човек вече не знае кое къде е произведено, но в крайна сметка важното е машината да си върши работата, а поне за момента тя си я върши добре... и си напълно прав че е голяма хала :)
тоя модел е около 2005г излязъл ,не е 2011 :))
Там нейде :)) .Иначе 14 и 18 се правят в Китай, а 24 в Тайланд.
Имах в предвид, че специално моята машина е направена 2011-та, иначе знам че самият модел е накъде 2005-та година. И само да кажа, че на кашона пише Made in Japan, но това са само подробности. Важно е машинката да си работи, няма значение откъде е :)
Цитат:
Първоначално публикувано от godfathern1
Имах в предвид, че специално моята машина е направена 2011-та, иначе знам че самият модел е накъде 2005-та година. И само да кажа, че на кашона пише Made in Japan, но това са само подробности. Важно е машинката да си работи, няма значение откъде е :)
Съгласен съм с теб. Тази зима беше студено и моята нокрия се справи чудесно. На кашона на моята също пишеше made in Japan 100% съм сигурен, че не е произведено там. Но както казахме важното е да работи добре.
може кашоните да са направени тем :) :) :)
я споделете малко инфо за сметките тази зима.