Здравейте,
използвам General 12 LUCA за отопление и охлаждане в двустаен преходен апартамент от 44кв. Доволен съм много, но с развитието на SmartHome-а вкъщи и завръщането по офисите, идва следния въпрос, който бих се радвал да ме посъветват вещи в областта. В момента през деня реално няма никой вкъщи. Запознах се как работи режима economy, ако не се лъжа ограничава компресора до определена мощност и държи реално малко по-ниска температура от зададената. Ползвам го по принцип в преходните сезони когато климатика подминава заданието си. Въпроса е, сега в сериозния отоплителен сезон, през деня дали ако го оставям на този режим ще навреди по някакъв начин на самия климатик или е по-добре просто да му намалявам зададената температура с 2 градуса?

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 1Одобрявам
1Одобрявам

Отговор с цитат
  Отговор с цитат Жилището е добре изолирано и изстива малко, но реално не съм правил тест ако го спра цял ден при 3-4 градуса колко ще изстине. Чак да го гася не мисля, до сега 3-та зима го ползвам на принципа пускам октомври-ноември като спадне под 22гр вкъщи и само регулирам температурата, като го гася на 2-3 седмици макс при плюсови температури за чистене на филтрите. До сега никакви проблеми нито с обледяване, нито с нищо, сам си се оправя. Eco-то му го пускам първия месец, че като е по-топло и подминава и почва да работи като се пуска, засилва да духа и след секунди гаси, като му пусна eco-то си работи плавно все едно е по-студено. Но тази зима като няма никой вкъщи по цял ден и викам да го автоматизирам и него за малко икономия уж.
 Жилището е добре изолирано и изстива малко, но реално не съм правил тест ако го спра цял ден при 3-4 градуса колко ще изстине. Чак да го гася не мисля, до сега 3-та зима го ползвам на принципа пускам октомври-ноември като спадне под 22гр вкъщи и само регулирам температурата, като го гася на 2-3 седмици макс при плюсови температури за чистене на филтрите. До сега никакви проблеми нито с обледяване, нито с нищо, сам си се оправя. Eco-то му го пускам първия месец, че като е по-топло и подминава и почва да работи като се пуска, засилва да духа и след секунди гаси, като му пусна eco-то си работи плавно все едно е по-студено. Но тази зима като няма никой вкъщи по цял ден и викам да го автоматизирам и него за малко икономия уж.
						 Първоначално публикувано от morfei1
 Първоначално публикувано от morfei1 

!
 !