Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Питане за FUJI RO-9UA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Питане за FUJI RO-9UA

Това ми е първата зима с този климатик и имам няколко въпроса.Лятото нямаше проблеми но зимата ме дразни това че когато с направи температурата продължава да върти въздуха.Имал съм HISENCE и там нямаше такова нещо.Това нормално ли е или има някакъв дефект?Също снощи беше около 4 градуса и само въртеше вуздуха и мигаше лампата operation.Изключих го и го включих и засега си работи.Като се застуди ще видим дали ще го прави.Според вас това някакъв проблем ли е или моментно нещо се е шаштнал?И накрая сполучлив ли е този модел или вече съм се прекарал и едва от сега нататък ще се зблъсквам със проблемите му?

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Питане за FUJI RO-9UA

Мигането на оперейшъна в режим отопление означава, че климатика се е разскрежавал. Моделът не е лош, програмата му на работа е добре написана. Проблеми можеш да имаш, ако не си подбрал правилната мощност за помещението, която е в зависимост от топлозагубите. Като всеки конвенционален под температурата за която е предвиден отдаваната мощност рязко спада.

Може ли да видиш килограмите на външното тяло по католаг са 30.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

За съжаление никаде по него неможах да видя да пише колко килограма е.А този модел колко под нулата може да работи без проблем за да знам дали мога да разчитам само на него да ме топли зимата?

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ако е повече от 10-12 квадрата, ще си мръзнеш при ниски температури.По принцип са до -7, но при -7 му остават 1160 вата топлинка.Инамче си е здрава машина, надали ще имаш някакви технически проблеми с нея.Килата трябва за са 30, това е аналога на 09USB на ДЖЕНЕРАЛ.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Килограмите предполагам че трябва да ги пише на външното тяло но не ги видях.Стаята ми е спалничка 35 квадрата и според тези който ми го монтираха няма да имам ядове.Преди това се топлих с 9 ка HISENCE и нямах ядове 10 години.Този само ме дразни че варти въздуха като спре и когато подгрява външното тяло лопатките му се накланят наи надолу и ме блъска във главата и откачам но явно няма какво да се направи такъв му е модела

7. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs
    Стаята ми е спалничка 35 квадрата и според тези който ми го монтираха няма да имам ядове.
    Квадрати или кубици???Написал си "спалничка",което ме навежда на мисълта,че стаята е 35 кубика.

Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs
    Този само ме дразни че варти въздуха като спре и когато подгрява външното тяло лопатките му се накланят наи надолу и ме блъска във главата и откачам но явно няма какво да се направи такъв му е модела
    Аз съм с 12ката на Дженерал(аналогичния му модел) и след настройката на клапите,повече не се мърдат нагоре и надолу,без значение дали размразява или топли

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Извинявам се за грешката 35 кубика е да А как се нагласят клапите като размразява да не слизат наи долу?Аз съм го нагласил да е наи горе но почне ли да размразява отиват наи долу.Като се зачетах по форума може да имам и аз същия проблем с мигането на лампи а аз просто да съм видял само operation.Ще чакам да застуди и ще го мислим.Дано да нямам ядове защото ми го продадоха за добра марка но след като прочетох форума вече незнам какво да мисля.Благодаря на отзовалите се на мойтер проблеми.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Нотмално ли е при + 5 градуса да се размразява?Или аз поне си мисля че това прави защото постоянно мига лампата operation.Ако стане -5 тогава незнам какво трябва да прави и неможах да оправя това че като се размпразява лопатките почват да духат в наи долно полужение.Пробвах да ги кача но днес като го включих докато почне да духа топло лопатките пак бяха наи долу.

11. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Поразгледай си упътването за употреба и виж дали там не пише нещо за това постоянно мигане на operation-а,защото не трябва да мига постоянно,а само когато размразява.Иначе там някъде около 5 градуса е границата,около която почва да размразява.
    Ако това ще те успокои,в единия офис имам една мидея 18-ка,точния модел не знам,та въпросната мидея започва да размразява при около 10 градуса.
    Относно проблема с клапите не мога да ти помогна,защото при мен не работи по този начин климатика.Както ги оставя така и си стоят,без значение дали размразява или отоплява.

12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Напълно нормално е да се размразява.Дори и на +10 пак влиза в режим defrost.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Мига само като размразява а не постоянно.И много ме дразни че като изключи продължава да върти въздуха.За първи път виждам климатик в режим топло неинвенторен като изключи да върти въздуха.Имам чувството че така по бързо изстива стаята.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

И моята Midea MSF6-12 AR при достигане на темп. вдига клапата нагоре и неспира да върти турбината макар и с бавни обороти.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Мислех че FUJI е по марка от MIDEA и разни такива но явно са ме подлъгали.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За този клас машина не може да очакваш повече. То и един приятел очакваше, че като вземе А класата на Мерцедес ще взема кола, но беше сгрешил. Просто машината е базова, конвенционал и толкова си може.

18. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

От написаното оставам с впечатление,че явно има разлика между твойто Фуджи и Дженерала 9/12 USB.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. fuji или fuhitsu
    От TOHY във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 15
    Последно: 11-10-13, 16:56
  2. мнения за FUJI ELECTRIC RSG 12 LMC и FUJI RSA 12 LKC
    От valen79 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 10-09-13, 16:49
  3. Обзавеждане със FUJI ELECTRIC RSa-14LC; FUJI ELECTRIC RSG-09LMCA
    От georgibozhinov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 43
    Последно: 19-07-13, 11:14
  4. Fuji HS20
    От Lili_Ivanova във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 23-08-11, 15:11
  5. Fuji RS-9UA или Fuji RS-12UC
    От rrmitko във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 27-10-09, 22:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе