Кой вариант е по-добре за стая 11м2(изток,външна изолация,пвц дограма).мисля да оставям отворена вратата към коридора(5м2)?
Кой вариант е по-добре за стая 11м2(изток,външна изолация,пвц дограма).мисля да оставям отворена вратата към коридора(5м2)?
Вземай дванадесетката.Тоя коридор най вероятно има и външна врата към стълбището и много или малко ще топлотдава и от вратата и фугите.Още повече, че и ако над и под теб апартамента е коридор на същото място е най-вероятно да е неотопляем(с цел икономия) за разлика от стаите в които се живее.В моят случай над мен и под мен не живее никой и апартаментите са неотопляеми , пода на коридора ми направо е лед.Трябва да предвидиш възможно най-лошия вариант за отопление.Вземай по силния.
Да така е,над и под моя коридор са все коридори,които със сигурност няма да се отопляват.А повече инфо за този климатик можеш ли да ми дадеш?
http://www.atlantic-climatisation.co...2FSBUSBUSC.pdf ето сервизното на ФУДЖИЦУ, машините са едни и същи с ФУДЖИ.
взимай Fuji RS12-UC няма да сбъркаш! аз съм с такъв и за сега съм много доволен! понеже ще ми е за първа зима не мога да ти кажа как точно се държи в големите студове, но ако се съди по коментарите няма да има проблеми! да се надяваме да е така...![]()
Вярно е че машините на Fuji, Fujitsu и General са едни и същи, но 12 UB не е същото като 12 UC. Втория модел е с по- малко външно тяло, с по-ниска хладилна мощност. Отоплителната мощност я дават същата, но със сигурност пада много по-бързо при 12 UC с падане на температурите. По-принцип би трябвало да има разлика в цената от порядъка на 70-100 лв.
12 UB не са ми го предлагали като вариант,ако има забележки към машината да търся друг модел?
http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/ash12ub
Ето го модела по добър е от UC-то
Последно се спряха на Daikin FTYN25G или General ASH 9UB.Отказах се от идеята да оставям вратата към коридора отворена.Моля за вашето мнение:-)
По добре дай 20лв. отгоре и си вземи 12UB ще работи доста по добре и няма да имаш проблеми и при -20.
Преоразмеряването когато е конвеционален не ти пречи!